Jo Siffert: De getekende biografie

€19,95
Olivier Marin | Michel Janvier

De Zwitserse autocoureur Jo Siffert leefde voor de autosport. Hij zou er uiteindelijk ook sterven. Dit is zijn verhaal...
Scenario Olivier Marin, Michel Janvier en familie Jo Siffert
Tekeningen Michel Janvier
Inkleuring Stibane
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463069892

Jo Siffert (1936) was een Zwitserse autocoureur en overleden op 24 oktober 1971 op het Brands Hatch-circuit in Longfield (Engeland). Opgegroeid in een bescheiden milieu, ontwikkelde hij al vroeg een passie voor motorsport. Als Zwitsers motorkampioen in 1959 nam hij deel aan verschillende internationale zijspanwedstrijden, voor hij overstapte naar de autosport.

In 1960 begon hij in de Formule Junior en werd het jaar erna de beste Europese deelnemer in die categorie. Hij kwam in de Formule 1 dankzij de Scuderia Filipinetti, reed vervolgens voor zijn eigen rekening, tot hij bij het Rob Walker Racing Team kwam. Voor die renstal wist hij zijn eerste overwinning in het Wereldkampioenschap te behalen in de Grote Prijs van Engeland van 1968.

Een paar weken na een tweede succes in het Wereldkampioenschap F1 (Grote Prijs van Oostenrijk 1971) stikte Joseph Siffert in het vuur van zijn gecrashte bolide tijdens de Victory Race, een niet-WK Formule 1-evenement op Brands Hatch. Zijn begrafenis in Fribourg bracht 50.000 mensen op de been.

Deze getekende biografie bevat naast strippagina's ook foto's met achtergrondinformatie. Dit boek is geschreven door Olivier Marin (De autoreportages van Margot) en getekend door Michel Janvier.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
12 Sep 2023
MOORS MAGAZINE
De Zwitserse autocoureur Jo Siffert leefde voor de autosport. Hij zou er uiteindelijk ook sterven. Dit is zijn getekende verhaal dat begint als hij zijn eerste race rijdt in 1962, een heel andere tijd in de autoracesport, die toen nog aanzienlijk gevaarlijker was dan tegenwoordig.

Nu het Formule 1- racen dankzij Max Verstappen razend populair is kan het wellicht geen kwaad eens de geschiedenis van de autoracesport in te duiken aan de hand van een van de grootheden van ruim een halve eeuw geleden, de Zwitser Jo Siffert.

Zijn verhaal wordt verteld in stripvorm, met uitgebreid commentaar in de kantlijn, waarbij zijn familie veel tekst heeft aangeleverd, wat het extra interessant maakt. Het is zeker geen hagiografie geworden, want dit is best een kritisch verhaal over de autosport van die tijd.

Mooi uitgegeven in een fraaie hardcover, met werkelijk alles wat je zou willen weten over deze legendarische coureur. Een absolute must voor raceliefhebbers.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/jo-siffert/