Over ons

De Slang en de Speer

Silvester Strips begon in maart 1991 als stripboekenwinkel, opgericht door Silvio en Resi. Vanaf het begin was het hoofddoel om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om strips te lezen. In de winkel te 's-Hertogenbosch werden veel binnen- en buitenlandse auteurs aan het publiek voorgesteld door middel van exposities en signeersessies. Bekende namen als Don Lawrence, Hermann, Dany, Crisse, Hausman, Rossi, Romain Hugault, Hub en Patrice Pellerin passeerden hier de revue.

Sinds 1997 geeft Silvester Strips ook zelf boeken uit, waarbij het de doelstelling is om sterke verhalen in een aansprekende uitvoering, aan een breed publiek aan te bieden. Een van de eerste uitgaven was een luxe zwart-wit editie van de historische strip De Havik van Patrice Pellerin.

In de afgelopen 30 jaar heeft Silvester Strips filialen gehad in ’s-Hertogenbosch, Groningen, Tilburg, Haarlem, Alkmaar en Gouda. Tegenwoordig zijn we uitsluitend actief als uitgeverij. Het plezier in het maken en zelf uitgeven van goed geschreven en getekende stripboeken is ons hoofddoel. In de afgelopen 30 jaar heeft Silvester Strips in Nederland en België een grote lezersschare opgebouwd, en de komende 30 jaar komen daar zeker nog veel nieuwe lezers bij.

Naast avonturenverhalen voor de jeugd zoals Het dagboek van Cerise en De Legendariërs, zijn daar ook de visueel spectaculaire vliegtuigstrips van Romain Hugault (Angel Wings), sciencefictionverhalen zoals Centaurus door Leo, Rodolphe en Janjetov, de populaire zombiereeks Walking Dead en Hubs Azteekse thriller De Slang en de Speer, die lezers blijven verrassen.

Dus kijk eens rustig rond op onze website en ontdek een wereld van nieuwe verhalen.

Veel leesplezier.
Uw uitgever,

Silvio van der Loo