De autoreportages van Margot 04: De coureur met de twee gezichten

Artikelcode 111804
Olivier Marin | Callixte

Parijs, jaren 1960. Rosewood Margot is journaliste en schrijft gepassioneerd over auto’s. Tijdens haar avonturen komt ze vele legendarische modellen van auto's tegen.
Scenario Olivier Marin
Tekeningen Callixte, Olivier Marin
Inkleuring Callixte
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058858597

Rosewood Margot is journaliste en schrijft gepassioneerd over auto’s. Tijdens haar avonturen komt ze vele legendarische modellen van de Franse auto tegen, waaronder de drie belangrijkste modellen van ontwerper Flaminio Bertoni: de Traction Avant, de DS, de 2CV.

April 1961. Na haar overwinning van de ‘Coupe des Demoiselles’, wordt Margot het boegbeeld van Citroën. Ze schittert op alle Autosalons en presenteert met name de nieuwe Ami 6. De beroemde couturier Théophile Saint-Cardon verbindt zich aan het merk Citroën en kleedt een speciaal model van de 2CV aan in de kleuren van zijn nieuwe collectie. Maar diverse aanslagen verhinderen de presentatie aan het publiek van het model waar reikhalzend naar wordt uitgekeken: de “2CV Margot”, waarvan slechts 22 exemplaren worden geproduceerd… Wie is verantwoordelijk voor die aanslagen? En wat is de reden? Gretiger dan ooit, stort Margot zich in het onderzoek!

Dit boek vormt de afsluiter van de Flaminio Bertoni-reeks.

Lees ook De meiden van oom Bob, een afgerond verhaal, getekend door Emilio van der Zuiden.

Lees ook de avonturen van Betsy, het stoere nichtje van Margot.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen