De autoreportages van Margot 04: De coureur met de twee gezichten

Artikelcode 111804
Olivier Marin | Callixte

Parijs, jaren 1960. Rosewood Margot is journaliste en schrijft gepassioneerd over auto’s. Tijdens haar avonturen komt ze vele legendarische modellen van auto's tegen.
Scenario Olivier Marin
Tekeningen Callixte, Olivier Marin
Inkleuring Callixte
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058858597

Rosewood Margot is journaliste en schrijft gepassioneerd over auto’s. Tijdens haar avonturen komt ze vele legendarische modellen van de Franse auto tegen, waaronder de drie belangrijkste modellen van ontwerper Flaminio Bertoni: de Traction Avant, de DS, de 2CV.

Pisa, voorjaar 1962. Margot en Louis zijn op huwelijksreis. Tijdens een romantische wandeling langs een strand in Toscane vinden ze auto-onderdelen die door een storm aan land zijn gespoeld. De onderdelen zijn afkomstig van een Fiat 500. Margot is ervan overtuigd dat het wrak van de auto nog steeds op de bodem van de zee ligt. Tot grote ergernis van Louis, besluit ze op onderzoek uit te gaan. Ze komt op het spoor van een autocoureur die bij de training voor een rally een ongeluk heeft gekregen en verlamd is geraakt. Wie is die man werkelijk? Een top-coureur wiens carrière in de wieg is gesmoord of een kleine, alledaagse crimineel?

Lees ook De meiden van oom Bob, een afgerond verhaal, getekend door Emilio van der Zuiden.

Lees ook de avonturen van Betsy, het stoere nichtje van Margot.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen