Conquests 08: Neïta

€19,95
Artikelcode 213118
Jean-Luc Istin | Erion Campanella Avdisha | Olivier Héban

Het laatste restje van de mensheid bestaat uit 5 kolonies, elk met een armada van ruimteschepen die het heelal doorkruisen richting 10 exoplaneten. Hun doel: veroveren!
Scenario Jean-Luc Istin, Nicolas Jarry
Tekeningen Erion Campanella Avdisha
Inkleuring Olivier Héban
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 68
ISBN Hardcover 9789463069533
ISBN Softcover 9789463069540

In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar tien exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

Inquisiteur Evangelisti en zijn medekruisvaarders moeten halt houden op Neïta voor onderhoudswerken die wellicht een jaar zullen duren. Evangelisti had echter nooit verwacht dat hij zich daar zou moeten meten met God om het universum te redden.

De kruisvaarders, die onderweg zijn naar Jerusalem, stoppen op Neïta, waar een kolonie mijnwerkers woont. Inquisiteur Evangelisti ontdekt dat Nazareth Prime een spookstad geworden is. Hij begint een onderzoek dat hem naar het hart van de mijnen leidt, waar hij een wezen ontmoet dat zichzelf Jahwe noemt. Vervolgens duiken de kolonisten plots op in een catatonische staat. Het mysterie van Neïta verdiept zich… 

Lees ook de scifi knaller ISS SNIPERS!

5 reviews

4 sterren op basis van 5 beoordelingen

c
06 Jan 2024
Cutting Edge
Deze sciencefictionreeks blijft haar hoge niveau behouden. Telkens krijgen we een nieuw verhaal van een groep vluchtelingen van de aarde die op een andere planeet haar heil zoekt, maar daar in contact komt met de oorspronkelijke bewoners. Deze keer krijgen neo-christenen de verrassing van hun leven als ze een entiteit ontmoeten die zichzelf Jahweh noemt en die ook almachtig lijkt. Degelijk tekenwerk en een slim scenario veroveren ons hart.

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/19422/ces-stripfax-maa23/
s
02 Jun 2023
Striptease
In dit avontuur dat sterk refereert aan het middeleeuwse katholicisme enerzijds en de verovering van de ruimte in de verre toekomst anderzijds, komt een vloot ruimteschepen aan bij de planeet Neïta. Die planeet is klein en wordt bewoond door 3000 mijnwerkers die energie putten uit een mijn waarmee ze zelfvoorzienend kunnen zijn. De vloot moet er aanleggen voor onderhoud en het verblijf zal zeer tijdelijk zijn. Maar als de vloot de planeet nadert lijkt er geen leven aanwezig te zijn, geen activiteiten plaats te vinden. De inquisiteur en commandant van de vloot, Evangelisti, besluit samen met zijn aangenomen dochter Sarah de planeet te gaan verkennen. Zij is de enige die hij 100% vertrouwd en hoewel ze niet al te fijnbesnaard is, gaat ze voor haar vader door het vuur. Met een paar robots landen ze op Neïta. De planeet blijkt niet vergiftigd, noch lijkt de bevolking uitgeroeid te zijn door een epidemie. Maar men is voorzichtig en dringt door tot het hart van de planeet. Omdat ze daar leven bespeuren en een jong meisje tegenkomen, worden ze op een spoor gezet. Het meisje neemt hen mee de mijn in waar zich een entiteit bevindt die zich Jahwe noemt. Het zou dus om de schepper van het leven gaan. Evangelisti kan niet anders dan contact opnemen met de opperste leider van de vloot, de paus en zijn kardinalen. Die komen richting Neïta om het wonder te aanschouwen. En onderwijl keren ineens alle bewoners van de planeet ook terug. Het ene raadsel stapelt zich op het andere. Maar het archiefonderzoek naar de gebeurtenissen op de planeet gaan inmiddels ook door. En daaruit blijkt dat niet alles lijkt wat het is. Er is maar één die de volle waarheid kent: Jahwe. Evangelisti besluit rechtstreeks met zijn schepper contact te zoeken. Dat heeft grote gevolgen!

Conquests is een interessante serie omdat er op intrigerende wijze verbanden worden gelegd tussen oude verhalen en een verre, gefantaseerde toekomst. Het originele verhaal zit in dit geval goed in elkaar zodat je wilt weten waar het heen gaat, zonder dat het einde zich laat voorspellen.
9
31 Mar 2023
9ekunst.nl
Nog een reeks met oneshots die zich in de ruimte afspelen, maar dan wel met een iets doordachtere invalshoek. Nadat de Aarde werd vernietigd door een buitenaards leger verlieten verschillende ruimtevloten van verschillende landen de zinkende planeet om hun heil te zoeken tussen de sterren. In dit deel komt de Italiaanse Armada terecht op een planeet waar al enige mijnoperaties aan de gang waren. Klein probleempje: alle kolonisten zijn zoek. Wat volgt is een opwindend verhaal met heel wat onverwachte plotwendingen en personages die qua motivatie en karakterisering toch iets meer vlees aan de botten hebben dan de I.S.S. Snipers. Laat ons zeggen dat Conquest valt te vergelijken met Alien en I.S.S. Snipers met Aliens.

https://9ekunst.nl/2023/03/06/kort-van-stof-februari-2023/
s
31 Mar 2023
Striptip.nl
De aarde kan de mens niet langer verdragen. Een handje vol overleeft in het universum en bestaat uit 5 kolonies.

Inquisiteur Evangelisti en zijn medekruisvaarders moeten op planeet Neïta onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Evangelisti staat voor een grote verrassing, want hij moet zich meten met God om het universum te redden.

Conquests deel 8 is een sciencefictionvertelling waar de religie vanaf druipt: de paus, kardinalen en gelovigen, alles komt voorbij. De kolonisten die zich op Neïta bevinden hebben God gezien, maar daarna was er geen contact meer geweest met de ruimteschepen. Langzaamaan wordt duidelijk wat er zich allemaal afspeelt. Ik was vanaf de eerste pagina geboeid. Een kostelijk geheel met een goed geschreven verhaallijn en met sterk tekenwerk. (BvE) ****

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-maart-2023/
m
27 Mar 2023
MOORS MAGAZINE
In de verre toekomst is de aarde onherbergzaam geworden, en de laatste mensen zijn in het heelal op zoek gegaan naar verschillende exoplaneten waar de laatste kolonies mensheid nog kunnen overleven. Die nieuwe werelden zijn meestal al bevolkt door intelligente levensvormen die bepaald niet zitten te wachten op indringers, dus zit er voor de mens niets anders op dan veroveren.

De reeks strips Conquests laat zien dat rücksichtslos veroveren zeker niet altijd de beste oplossing biedt, en dat dat meestal zelfs tot alleen maar ellende en onderlinge strijd oplevert.

Deel 8, Neïta, laat zien hoe een kolonie van een miljoen neo-christenen op weg gaat naar een miniplaneet, Neïta, om daar op krachten te komen, hun schepen te repareren en dan verder te gaan naar Neo-Jerusalem. Op Neïta is al een stad kolonisten gevestigd, maar als ze bij Neïta aankomen vertoont die stad geen enkel teken van leven.

Dan volgt een verhaal dat verbazingwekkend goed in elkaar zit en dat gaat over valse goden, over gezichtsbedrog, over macht en strijd en nog veel meer. In die uitgestorven, ondergrondse stad vinden ze een klein meisje met wit haar die ze naar de kern van de planeet leidt, waar hun een bijzondere verrassing wacht, en dat is nog maar het begin.

Een ingenieus, intelligent verhaal, fantastisch getekend, waar elke science fictionliefhebber meteen in zal willen duiken.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/conquests-8-neita/