I.S.S. Snipers 03: Jürr

€19,95
Louis | Stephane Crety

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER! Een nieuwe scifi knaller van de makers van Conquests!
Scenario Louis
Tekeningen Stephane Crety
Inkleuring Erwan Seure-Le Bihan
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 68
ISBN Hardcover 9789463069014
ISBN Softcover 9789463069021

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER!

Een van de beste Snipers verdwijnt in een vreemd bolwerk dat rondzweeft in de ruimte. Jürr, die de leiding heeft over een sterke taskforce, gaat op pad om hem terug te halen. Op de kolossale asteroïde ontdekt hij iets dat hem het leven zal kosten, of voor de krijgsraad zal doen belanden... Maar Jürr deinst voor niks terug... hij is een Kleinn, maar zeker geen kabouter!

Van de makers van CONQUESTS! Ieder deel is een compleet verhaal over een ander elite-team.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
28 Jul 2022
Moors Magazine
I.S.S. Snipers is een science fiction-stripreeks van JL Istin en Erwan Seure-Le Bihan, die zelf ook het scenario en de tekeningen van het eerste deel verzorgden, maar voor deel 2 schreef Louis het scenario en maakte Stephane Crety samen met Juliette Crety de tekeningen, en dat is bij deel 3, Jürr, ook weer zo. Erwan Seure-Le Bihan zorgde hier wel voor de inkleuring, en de serie heeft nog steeds dezelfde uitstraling.

In deel drie volgen we Jürr, een klein, compact kereltje, geen kabouter maar een Kleinn, die net als de andere snipers, de elitetroepen van de Federatie der Verenigde Planeten, maar voor een deel menselijk is, voor een deel implantaten, en voor een deel machine – cyborgs die vrijwel onoverwinnelijk zijn, en die nergens voor terugdeinzen.

Maar ook in de toekomst hebben we te maken met discriminatie, achterbakse plannen en andere rotzooi, dus Jürr komt er op een bepaald moment achter, net als zijn voorgangers in de eerste twee delen van de reeks, dat hij zich door de leiders van de Federatie heeft laten gebruiken – en dat pikt hij niet langer.

Dit keer komen ze aan op asteroïde die geen asteroïde blijkt te zijn maar een levend organisme, en een monster waar zelfs snipers niet tegen opgewassen zijn. Dat wil zeggen…

Het verhaal zit te ingenieus in elkaar om na te vertellen, als ik dat al zou willen, maar zoals elk echt goed science fictionverhaal houdt deze snoeiharde sf-strip je ook een spiegel voor van onze maatschappij – alles wordt wat uitvergroot en in een fantastisch verhaal gegoten, maar tussen de regels door valt er weer genoeg na te denken. De verhalen blijken overigens allemaal samen te hangen, terwijl je elk boek heel goed los kunt lezen.

Kortom – een ijzersterk verhaal met opmerkelijke hoofdrolspelers, krankzinnige werelden en onverwachte wendingen, geweldig getekend en zo goed dat ik niet kan wachten op de volgende delen.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/iss-snipers-3-jurr/