I.S.S. Snipers 02: Khôl Murdock

€19,95
Louis | Stephane Crety

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER! Een nieuwe scifi knaller van de makers van Conquests!
Scenario Louis
Tekeningen Stephane Crety
Inkleuring J. Nanjan
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463068475
ISBN Softcover 9789463068482

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER!

We dienen de grootste schoften, de Federatie der Verenigde Planeten. Wij zijn de besten, in staat een vlieg op de grond te treffen vanuit een spacecruiser in een baan om de aarde.

De planeet Khaliste-24 is in de greep van de verraderlijke Gunnar, een bijgewerkt monster dat zelfs de Snipers overtroeft! De Snipers, die door hun beperkte middelen niet kunnen ingrijpen, worden gek. Alleen de experimentele, geheime eenheid genaamd "de Wolven" beschikt over de nodige vaardigheden om autonoom te reizen. De toekomst van de mensheid ligt in de handen van een wolf, en niet zomaar een: Khôl Murdock, de leider van de horde!

Van de makers van CONQUESTS! Ieder deel is een compleet verhaal over een ander elite-team.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
28 Jul 2022
Moors Magazine
De makers van de science fictionstripreeks Conquests hebben daar al laten zien dat ze goed waren in het verzinnen van verschillende werelden en de manieren waarop de mensheid zich in de toekomst als veroveraar in de ruimte zou kunnengaan gedragen, en in de reeks I.S.S. Sniders gaan ze daarin eigenlijk nog een stap verder, want een groot deel van die planeten is inmiddels veroverd en valt onder de Federatie der Verengde Planeten. De serie gaat over de elitetroepen van die tamelijk dictatoriale Federatie, die opstanden moeten onderdrukken en daarbij grof geweld zeker niet uit de weg gaan. In deel 1, Reid Eckart, zagen we dat dat niet altijd geheel volgens plan verloopt.

Elk deel wordt door een andere scenarioschrijver en tekenaar gemaakt, maar de sfeer en de stijl passen wonderbaarlijk goed bij elkaar. Deel 2 heeft als hoofdpersoon Khôl Murdock, waarvan we halverwege het verhaal ontdekken dat hij door een Sniper overhoop wordt geschoten en vervolgens wordt omgebouwd (letterlijk, want de I.S.S. Snipers zijn half mens en half robot annex machine, cyborgs dus) tot een soort weerwolf, waardoor hij bepaalde krachten heeft die de gewone snipers niet hebben, waardoor hij geschikt is voor een speciale missie op een speciale planeet, Khaliste-24, die voor het grootste teel uit water bestaat en waar het altijd stormt.

Doe planeet wordt beheerst door een monster dat krachten heeft opgebouwd die zelfs de snipers te boven gaan, en de admiraal van de Federatie is er alles aan gelegen om de technologie die daarvoor nodig was te pakken te krijgen. Het levert een ingenieus verhaal op van list en bedrog, van trouw en vriendschap en van eerlijkheid. Een subliem verhaal, en het tekenwerk is zelfs nog indrukwekkender dan dat van het eerste deel in de reeks. Een aanrader.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/iss-snipers-2-khol-murdock/