I.S.S. Snipers 04: Sharp

€19,95
Peru | De Bernardis

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER! Een nieuwe scifi knaller van de makers van Conquests!
Scenario Olivier Peru
Tekeningen Alessandra De Bernardis
Inkleuring Alessandra De Bernardis
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463069557
ISBN Softcover 9789463069564

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER!

"Een eeuw cryoslaap voor het vernietigen van een planeet vol klootzakken is moeilijk te slikken voor I.S.S. Snipers. Maar we ondergaan de straf als soldaten en vertrekken daarna op onze volgende missie: een andere planeet van de Snipers in het gareel brengen waarvan nog nooit iemand is teruggekeerd. Ik hou van zelfmoordmissies, maar hier heb ik de indruk dat we verstoppertje gaan spelen in een slachthuis en dat wij het vlees zijn..."

Van de makers van CONQUESTS! Ieder deel is een compleet verhaal over een ander elite-team.

4 reviews

4,8 sterren op basis van 4 beoordelingen

9
31 Mar 2023
9ekunst.nl
Na drie mindere delen van deze reeks met oneshots over een elitecorps huurlingen in de ruimte lijkt er enige verbetering in de reeks te zitten. De vertaling was in de eerste delen nogal braafjes, maar in dit vierde deel praten de geharde militaire rotten tenminste al niet meer als gepensioneerde leraren godsdienst. Ook het verhaal is origineler van inslag. Een I.S.S. korps krijgt de opdracht een onneembaar geachte planeet voor te bereiden op kolonisatie. Eenmaal daar aangekomen vallen ze van de ene verrassing in de andere. U hoeft uiteraard geen goed uitgewerkte personages en veel diepgang te verwachten, maar de strip doet wat hij adverteert: spannend razen en actie thrillen.

https://9ekunst.nl/2023/03/06/kort-van-stof-februari-2023/
s
31 Mar 2023
Striptip.nl
Ergens in de ruimte en een futuristische setting, zweeft een ruimteschip met slapende soldaten. Als ze ontwaken uit hun slaap ontvangen de strijders een opdracht van hun grootadmiraal. In eerste instantie lijkt het een zelfmoordmissie: het verkennen en veroveren van een nieuwe planeet genaamd ‘Worm-7’. Eenmaal aangekomen op de planeet lijkt alles tegen te zitten. Ook ligt verraad op de loer. Totdat de soldaten besluiten hun eigen plan te trekken.

Dit verhaal bevat ijzersterke personages. Bij ieder karakter kun je een aantal eigenschappen opnoemen, zonder dat er veel tekst wordt gebruikt. De groepsbinding tussen de stripfiguren is sterk. Je beschouwt jezelf als lezer bijna als lid van de groep. Ook is er veel ruimte voor humor en sarcasme. Het plot is erg sterk en bevat een plottwist waar je als lezer echt niet aan denkt. (JH) *****

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-maart-2023/
m
27 Mar 2023
MOORS MAGAZINE
I.S.S. Snipers vond ik, eerlijk gezegd, niet echt een aanlokkelijke titel voor een stripreeks, en de covers gaven me ook weinig hoop. En als het dan ook nog blijkt te gaan om het elitecorps van de Federatie der Verenigde Planeten, een ongekend schofterige dictatuur in de verre toekomst, dan hou je je hart vast.

Toch is deze reeks de moeite van het verkennen waard, want de huurmoordenaars komen er in elk deel van de reeks achter hoe ze door de Federatie worden misbruikt en komen uiteindelijk in opstand – ze pikken het niet langer.

Dat geldt ook voor Kapitein Sharp en zijn zootje ongeregeld, dat in dit vierde deel in de reeks voor straf een eeuw in cryoslaap wordt gehouden omdat ze in hun over-enthousiasme een complete planeet vernietigd hebben. Ze worden iets eerder uit hun slaap gewekt omdat er een andere missie op hun wacht – een kleine planeet waarvan nog niemand is teruggekeerd moet in het gareel worden gebracht.

Sharp komt er al snel achter dat hij met zijn bende op een soort zelfmoordmissie is gestuurd, maar hij zal er alles aan doen om te voorkomen dat hij en zijn teamgenoten er aan onderdoor gaan, en op de planeet doen ze wat opmerkelijke ontdekkingen die verstrekkende gevolgen blijken te hebben.

Geen doorsnee science fictionstrip dus, maar een gelaagd verhaal dat niet alleen maar bloedspannend is maar waar vooral ook veel onverwachte diepgang in zit. Klasse.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/iss-snipers-4-sharp/
s
03 Mar 2023
STRIPSPECIAALZAAK.be
De Federatie der Verenigde Planeten telt vandaag 339 menselijke kolonies verspreid over het hele universum. En ja hoor, wie mens zegt, weet dat er vroeg of laat stront aan de knikker komt. Om het gezag over die planeten te behouden en om nieuwe te annexeren, heeft de Federatie een indrukwekkende armada ruimteschepen bevolkt met het kruim van de elitesoldaten, de I.S.S. Snipers! Elk onherroepelijk beschadigd lichaamsdeel van die moordmachines is vervangen door een sterker mechanisch stuk. Een bataljon I.S.S. Snipers werd door de Federatie op non-actief gezet nadat ze tijdens een moeilijke opdracht een hele planeet had vernietigd. Die opruiming was zelfs voor de Federatie te gortig. De soldaten werden allen veroordeeld tot een eeuw cryoslaap. Tien jaar te vroeg worden commandant Sharp en zijn mannen wakker gemaakt. Ze zijn nabij Worm-7, een bosrijke planeet die al eeuwen aan de aandacht van de Federatie is ontsnapt. Tot nu. In ruil voor deze strafvermindering moeten ze Worm-7 annexeren. Al snel merken zelfs de meest ervaren I.S.S. Snipers dat deze rehabilitatieopdracht geen wandelingetje in een stadsparkje wordt. Deze opdracht stinkt.

I.S.S. Snipers is de zoveelste conceptreeks van Jean-Luc Istin (Androïden, Elfen, Dwergen, Orks en andere Goblins). En na vier delen kan het onomwonden gezegd worden dat die sf-wereld er staat. Het scenario laat hij deze keer over aan zijn trouwe medewerker Olivier Peru die al voor alle conceptreeksen van Istin verhalen heeft geschreven. Ook deze keer is het een meer dan degelijk avonturenverhaal waarbij we ons geen moment verveeld hebben. Een nieuwe naam in de Istin-stal is de Italiaanse tekenares Allesandra de Bernardis (Red Sun). Zij weet ons te verrassen met een zuiver realisme, knappe decoupage en vooral met een geweldige, opvallend zachte inkleuring. Het resultaat is opnieuw een goede strip die wat boven het maaiveld uitsteekt.

En zo kunnen we de slotalinea van onze vorige recensie moeiteloos herhalen en updaten. I.S.S. Snipers zal nooit een Grote Stripprijs winnen, maar deze conceptreeks is na vier delen op alle gebied meer dan een ordinaire B-reeks. Deze blijven we volgen.

https://www.stripspeciaalzaak.be/besprekingen/boven-het-maaiveld