Conquests 06: Adonaï

€19,95
Artikelcode 213116
Jean-Luc Istin | Nicolas Jarry | Benoit | Olivier Héban

Het laatste restje van de mensheid bestaat uit 5 kolonies, elk met een armada van ruimteschepen die het heelal doorkruisen richting 5 exoplaneten. Hun doel: veroveren!
Scenario Jean-Luc Istin, Nicolas Jarry
Tekeningen Bertrand Benoît
Inkleuring Olivier Héban
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463068062
ISBN Softcover 9789463068079

In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar tien exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

De Amerikanen hadden Vietnam, de Russen zullen Adonaï hebben! Op die planeet, in het midden van een dichte, kleverige en natte jungle, worden ze opgejaagd door een onzichtbare vijand: de Cerline.
De Russische vloot bereikt Adonaï en ontdekt dat een jungle het volledige oppervlak van de planeet bedekt. Na het installeren van een uitvalsbasis lanceren de commissarissen een offensief tegen de kameleons. Deze bijna onzichtbare humanoïden plegen de ene roofoverval na de andere op hun menselijke slachtoffers. Vaak met doden als gevolg.

Na een maandenlange campagne verwordt de strijd tot een uitputtingsslag die al snel duizenden slachtoffers telt. Wanneer tweede luitenant Orlov en zijn ploeg afgesneden raken van hun troepen, met enkel de weinige uitrusting die ze bij zich hebben om op terug te vallen, rest hun niets anders dan doorzetten. Doorzetten of sterven…

Lees ook de nieuwe scifi knaller ISS SNIPERS!

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

9
05 Oct 2023
9e KUNST.nl
We zijn fan van Jean-Luc Istin, de man is duidelijk opgegroeid op een dieet van jaren 80 actiefilms en heeft een neus voor het opzetten van conceptreeksen. Conquests gaat steeds over menselijke armada’s die een vreemde planeet willen koloniseren. Deze keer gaat het om een jungleplaneet. Predator en de Vietnamoorlog waren duidelijke inspiratiebronnen en dat geeft niet. Istin bewandelt de dunne lijn tussen clichés en onversneden vermaak. Hoewel hij nogal veel gebruik maakt van voice-overs, zingen zijn teksten in deze strip en zijn de actiescènes en plottwists goed genoeg om van deze strip een heerlijk brokje vertier te maken.

https://9ekunst.nl/2022/01/06/kort-van-stof-december-2021/
m
09 Feb 2022
Moors magazine
In deel 6 hebben we te maken met de Russische vloot die bij de exoplaneet Adonai is aangeland. Zij krijgen te maken met een verstikkend oerwoud en een tamelijk ongrijpbare vijand, de bijna onzichtbare humanoïde kameleons. We volgen luitenant Orlov en zijn groep, en komen er zo achter dat de zogenaamde Rode Garde, het elitecorps, bewust het complete leger laat uitroeien omdat ze al lang wisten dat deze planeet onbewoonbaar is. Ook hier word je niet vrolijk van de menselijke natuur zoals die zich in barre omstandigheden blijkbaar voordoet, althans volgens Istin en Jarry.

Zoals elke goede science fiction houden ook deze verhalen je een spiegel voor, want je ziet er, enigszins uitvergroot en vanuit een iets ander perspectief, in terug hoe het er momenteel in de wereld aan toe gaat. Dat wil zeggen, als je met een wat sombere bril kijkt. Maar soms is het goed als iemand advocaat van de duivel speelt en laat zien hoe het allemaal zou kunnen gaan. Een fascinerende serie die je behoorlijk aan het denken kan zetten, en dit zijn weer twee intrigerende nieuwe delen.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/conquests-5-en-6-enorus-en-adonai/