Conquests 01: Islandia

€9,95
Artikelcode 213161
Jean-Luc Istin | Ziborad Radivojevic | Eber Evangelista

Het laatste restje van de mensheid bestaat uit 5 kolonies, elk met een armada van ruimteschepen die het heelal doorkruisen richting 5 exoplaneten. Hun doel: veroveren!
Scenario Jean-Luc Istin
Tekeningen Ziborad Radivojevic
Inkleuring Eber Evangelista
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 80
ISBN Hardcover 9789463065726
ISBN Softcover 9789463065900

In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar vijf exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

Het reisdoel wordt bereikt: Islandia, een ijsplaneet met slechts één autochtoon ras. Op bevel van Admiraal Ragnvald Hakarsson wordt Oberleutnant Kirsten Konig belast met het leggen van de contacten met de ‘Islandiërs’.
Sinds ze ontwaakte uit haar cryoslaap heeft Konig last van een niet aflatende hoofdpijn,duizeligheid en hallucinaties die verbonden lijken te zijn met de planeet. Dan krijgt ze te horen dat de tweede kolonie werd aangevallen. Er zijn geen overlevenden of getuigen. Konings onderzoek lijkt erop te wijzen dat de Islandiërs de schuldigen zijn, maar dan ontdekt ze een spoor dat leidt naar het hart van een complot dat ze nooit voor mogelijk had gehouden...

Lees ook de nieuwe scifi knaller ISS SNIPERS!

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Conquests is de overkoepelende titel van een reeks van vijf science fictionstrips met als uitgangspunt dat de aarde de mensheid niet langer kan beschermen en dat vijf vloten van ruimteschepen onderweg zijn naar vijf exoplaneten om die nieuwe werelden te veroveren en daar een nieuw leven op te bouwen.

Elke aflevering vormt een afgerond verhaal, en elk verhaal is geschreven door een andere scenarioschrijver en getekend door een andere tekenaar, maar doordat het uitgangspunt gelijk is, voelen de eerste twee delen wel degelijk aan als twee verhalen die bij elkaar horen.

In het eerste deel, Islandia, wordt Oberleutnant Kirsten Konig wakker uit haar cryoslaap omdat ze bij hun reisdoel zijn aangeland, de ijsplaneet Islandia, waar slechts één autochtoon volk leeft. Konig wordt belast met de eerste verkenningen en ontmoetingen. Het opperbevel van de vloot heeft haast en gaat snel koloniën inrichten, maar dan gaat het mis en wordt er een kolonie uitgemoord, waarbij de beschuldigende vinger uiteraard naar de oorspronkelijke bewoners van de planeet gaat, maar dat blijkt toch allemaal iets ingewikkelder in elkaar te steken. Islandia is vooral een verhaal van intriges, machtsspelletjes en verraad. De afloop is op zijn zachtst gezegd tamelijk verrassend te noemen.