Conquests 02: Deluvenn

€9,95
Artikelcode 213161
Nicolas Jarry | Bertrand Benoît | Olivier Héban

Het laatste restje van de mensheid bestaat uit 5 kolonies, elk met een armada van ruimteschepen die het heelal doorkruisen richting 5 exoplaneten. Hun doel: veroveren!
Scenario Nicolas Jarry
Tekeningen Bertrand Benoît
Inkleuring Olivier Héban
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 978946306
ISBN Softcover 978946306

In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar vijf exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

Op de bodem van de oceaan en op enkele bergtoppen die boven het water uit rijzen liggen de ruïnes van een oude beschaving die een ras van octopussen met paranormale krachten aanbad. Wanneer er zich opnieuw mensen op de eilandjes vestigen duiken de gigantische weekdieren op om hen te verwelkomen. De aliens zijn niet zo vredig als  lijken en grijpen de controle over de geest van een deel van de mensen. Een oorlog barst los, maar deze keer gaat het om een gevecht van mens tegen mens.

Lees ook de nieuwe scifi knaller ISS SNIPERS!

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Een krakkemikkige ruimtevloot komt aan bij de planeet Deluvenn. De bedoeling is deze te koloniseren. Idris, een bonkig gespierde ruwe bolster, voert zwaar lichamelijk werk uit op het ruimteschip Leviathan. Vlak voor aankomst op de planeet wordt hij gevangen gezet vanwege een gewelddadig incident. Terwijl hij zijn straf afwacht, gaat men van start met de kolonisatie van Deluvenn.

Door Martijn Douma

Hij zit in de gevangenis – dat is een flinke tegenvaller, want Idris keek er nu net naar uit om weer frisse lucht in te ademen en zijn kinderen weer te mogen zien. Zijn ex, Emzara, is een prominente scheepsarts op het ruimteschip, maar lijkt niets voor hem en zijn penibele situatie te kunnen doen. En penibel is het zeker, want hij zal vermoedelijk worden geëxecuteerd.

Oude beschaving
De planeet Deluvenn is zo goed als onbewoond en bestaat voornamelijk uit water. Wanneer de planeet verkend wordt, worden op het spaarzame land gebouwen en voorwerpen aangetroffen: relieken van een oude beschaving, die zowel op het land als in het water heeft geleefd. Maar dat moet lang geleden zijn geweest.

Kraken
Dan duiken uit de diepten een gigantisch soort inktvissen op, die lijken op de mythische zeemonsters die kraken worden genoemd. Ze maken voorzichtig contact met enkele mensen, waaronder de zoon van Idris. De wezens lijken te worden aangetrokken door muziek en maken een nieuwsgierige en vriendelijke indruk.

Uitgemoord
In afwachting van zijn executie wordt Idris aan het werk gezet tijdens de kolonisatie van de planeet. Her en der worden nederzettingen opgericht, al dan niet op de restanten van de oude beschaving. Maar dan gaat het mis: om onverklaarbare redenen wordt het contact met sommige nederzettingen verbroken. Ter plekke blijkt de bevolking om het leven te zijn gebracht. Wie of wat heeft dit gedaan? Waarom? Een onderzoek wordt ingesteld en een zware strijd volgt…

Productief team van auteurs
Dit tweede deel van het vijfluik Conquests is geschreven door Nicolas Jarry, getekend door Bertrand Benoit en ingekleurd door Olivier Héban. Veelschrijver Jarry kun je kennen van reeksen als De lemen troon, Dwergen, Elfen en Orks & Goblins. Benoit heeft ook aan deze reeksen meegewerkt, maar ook aan bijvoorbeeld Brocéliande en Ravermoon.

Solide SF-strip
De tekeningen zijn prima voor elkaar, iets minder verfijnd dan die in deel 1 misschien, maar daar staat tegenover dat de gezichten expressiever zijn. Het verhaal is vrij standaard science fiction. Het mysterie van wat er met de vorige beschaving gebeurd is, de kraken en de uitgemoorde nederzettingen maken het wel spannend. Daarbij geven de verhoudingen tussen Idris, Emzara en hun kinderen het verhaal wat meer diepte. Er wordt zelfs nog wat gefilosofeerd over de morele aspecten van het overnemen van een planeet door de menselijk soort. Solide science fictionstrip, als liefhebber van het genre kun je dit blind kopen!

https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/conquests-2-deluvenn-solide-sf-strip/
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Deel twee, Deluvenn, heeft een paar totaal andere hoofdrolspelers, namelijk de handige maar tamelijk onbehouwen Idris en zijn bijzonder slimme zoon. Zij komen aan bij de planeet Deluvenn, waar in eerste instantie helemaal geen leven lijkt te zijn, maar dat blijkt zich onder water af te spelen. De zoon weet contact te maken met een gigantische, super-intelligente reuzen-octopus, die vriendelijk lijkt te zijn, maar ook dat blijkt iets anders te liggen dan eerst gedacht, en dat levert al vrij snel een oorlog tussen de mensen op. Ook dit is een intrigerende uitwerking van de overlevingsdrang van de mens en hoe dat kan uitpakken.

Beide delen zijn fantastisch getekend, het eerste door Zivorad Radivojevic, het tweede door Bertrand Benoit, en de verhalen kun je gerust twee keer lezen, want de eerste keer is je ongetwijfeld het een en ander ontgaan van het slimme scenario, en ook dat geldt voor beide verhalen. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende drie Conquests.