Conquests 02: Deluvenn

€9,95
Artikelcode 213161
Nicolas Jarry | Bertrand Benoît | Olivier Héban

Het laatste restje van de mensheid bestaat uit 5 kolonies, elk met een armada van ruimteschepen die het heelal doorkruisen richting 5 exoplaneten. Hun doel: veroveren!
Scenario Nicolas Jarry
Tekeningen Bertrand Benoît
Inkleuring Olivier Héban
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 978946306
ISBN Softcover 978946306

In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar vijf exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

Op de bodem van de oceaan en op enkele bergtoppen die boven het water uit rijzen liggen de ruïnes van een oude beschaving die een ras van octopussen met paranormale krachten aanbad. Wanneer er zich opnieuw mensen op de eilandjes vestigen duiken de gigantische weekdieren op om hen te verwelkomen. De aliens zijn niet zo vredig als  lijken en grijpen de controle over de geest van een deel van de mensen. Een oorlog barst los, maar deze keer gaat het om een gevecht van mens tegen mens.

Lees ook de nieuwe scifi knaller ISS SNIPERS!

3 reviews

4,4 sterren op basis van 3 beoordelingen

j
10 Jan 2022
Joost Zuijderduijn, Fantasy Wereld
Een grote kolonie van mensen die op zoek zijn naar leefbare planeten komt aan bij Deluvenn, een planeet die bijna volledig bestaat uit oceaan. De vloot is redelijk klein, dus gelukkig kan de mensheid met gemak op deze planeet leven. Idris is een techneut op het schip, maar door een incident op werk dreigt hij veroordeeld te worden als moordenaar. Hij wordt afgezonderd op de planeet Deluvenn, die uitgestorven is. Althans, zo lijkt het. Wanneer er onderzoek wordt gedaan naar de beschaving van deze planeet, wordt een grote dreiging gedetecteerd die de kolonie flink wat ellende kan bezorgen…
Een nieuw avontuur op een nieuwe planeet

De Conquests-reeks richt zich op een kolonie die op zoek is naar een planeet die bewoonbaar is. Het eerste deel, Islandia, was een avontuur op een ijsplaneet, en een andere kolonie verkent nu een planeet die voor 95% bestaat uit water. Dit deel is heel anders dan zijn voorganger, aangezien dit een compleet nieuw avontuur is. De mensen in de kolonie zijn anders, de planeet is totaal anders en de avonturen die de personages beleven hebben een hele andere wending. Zo is de dreiging van de beschaving op deze planeet op een heel ander niveau, want deze keer moet er gezocht worden naar wezens die onderwater leven. Ook wordt het gevaar op een heel angstaanjagende manier geïntroduceerd, waardoor je haast kippenvel krijgt.

Na het lezen van dit tweede deel ben je alleen maar benieuwd naar nog meer futuristische avonturen met hopelijk nog veel meer andere planeten om te ontdekken!

Deluvenn is een bijzondere planeet waar je graag meer over wil weten. De ijsplaneet in het vorige deel was heel koeltjes afgebeeld, nu heb je juist te maken met een veelzijdiger klimaat. Het vaste land heeft een verscheidenheid aan kleuren en flora en de illustraties onder water weten ondanks de vele blauwtinten erg scherp te zijn, waardoor je veel meer contrasten ziet in de illustraties. Door alle technologieën en voertuigen van de kolonie zie je goed de verschillen tussen de verloren ruïnes op Deluvenn en de moderne ruimteschepen en constructies van de mensen. Je merkt hoe makkelijk mensen de natuur om zich heen kapot kunnen maken, waardoor deze strip een lichtelijk kritische toon heeft op de huidige maatschappij.
Sterke personages met een liefdevolle kant

Idris is de hoofdpersoon in het verhaal, die nogal verhard is door de jaren heen. Hij moet hard werken om met zijn kolonie de planeet te bereiken, terwijl hij zijn kinderen haast niet meer ziet. Zijn ex-vrouw is arts en heeft een nieuwe geliefde, waardoor Idris een kort lontje heeft. Hij is erg agressief, maar je begrijpt zijn persoonlijkheid door zijn pijnlijke verleden. Hij moest op jonge leeftijd al volwassen worden, wat hem wel erg sterk maakt. Hij probeert zijn gevoelens uit te schakelen, maar als zijn kinderen hem tegenkomen, zie je wel aan hem dat hij een gevoelige kant heeft en veel geeft om zijn naasten.

De andere personages in dit verhaal voelen ook erg realistisch aan. De ex-vrouw van Idris is een sterke vrouw die voor haar kinderen zorgt, maar door de druk ook wel eens een steekje laat vallen. Cham en Haykel, de zoon en dochter van Idris, zijn twee kinderen die gemengde gevoelens hebben rondom hun vader. Haykel is een lief meisje dat ondanks de afstand van haar vader houdt, terwijl Cham juist voorzichtiger is en zijn vader wantrouwt. De band tussen deze familie is op sommige momenten erg pijnlijk, maar deze drama zorgt er wel voor dat deze strip een extra laag krijgt waardoor het verhaal veel completer aanvoelt.
Conclusie

De Conquests-reeks laat zien dat elk deel uit deze serie anders is. Je volgt totaal andere personages, je ontdekt een totaal nieuwe planeet en beleeft vele nieuwe avonturen. De tekenstijl is weer erg strak en door deze kleurrijke planeet zijn de afbeeldingen veelzijdiger dan in het vorige deel. Na het lezen van dit tweede deel ben je alleen maar benieuwd naar nog meer futuristische avonturen met hopelijk nog veel meer andere planeten om te ontdekken!
https://www.fantasywereld.nl/strips/striprecensies/nieuwe-avonturen-in-conquests-deel-2-deluvenn/
s
16 Jun 2021
Strip Tip
Een krakkemikkige ruimtevloot komt aan bij de planeet Deluvenn. De bedoeling is deze te koloniseren. Idris, een bonkig gespierde ruwe bolster, voert zwaar lichamelijk werk uit op het ruimteschip Leviathan. Vlak voor aankomst op de planeet wordt hij gevangen gezet vanwege een gewelddadig incident. Terwijl hij zijn straf afwacht, gaat men van start met de kolonisatie van Deluvenn.

Door Martijn Douma

Hij zit in de gevangenis – dat is een flinke tegenvaller, want Idris keek er nu net naar uit om weer frisse lucht in te ademen en zijn kinderen weer te mogen zien. Zijn ex, Emzara, is een prominente scheepsarts op het ruimteschip, maar lijkt niets voor hem en zijn penibele situatie te kunnen doen. En penibel is het zeker, want hij zal vermoedelijk worden geëxecuteerd.

Oude beschaving
De planeet Deluvenn is zo goed als onbewoond en bestaat voornamelijk uit water. Wanneer de planeet verkend wordt, worden op het spaarzame land gebouwen en voorwerpen aangetroffen: relieken van een oude beschaving, die zowel op het land als in het water heeft geleefd. Maar dat moet lang geleden zijn geweest.

Kraken
Dan duiken uit de diepten een gigantisch soort inktvissen op, die lijken op de mythische zeemonsters die kraken worden genoemd. Ze maken voorzichtig contact met enkele mensen, waaronder de zoon van Idris. De wezens lijken te worden aangetrokken door muziek en maken een nieuwsgierige en vriendelijke indruk.

Uitgemoord
In afwachting van zijn executie wordt Idris aan het werk gezet tijdens de kolonisatie van de planeet. Her en der worden nederzettingen opgericht, al dan niet op de restanten van de oude beschaving. Maar dan gaat het mis: om onverklaarbare redenen wordt het contact met sommige nederzettingen verbroken. Ter plekke blijkt de bevolking om het leven te zijn gebracht. Wie of wat heeft dit gedaan? Waarom? Een onderzoek wordt ingesteld en een zware strijd volgt…

Productief team van auteurs
Dit tweede deel van het vijfluik Conquests is geschreven door Nicolas Jarry, getekend door Bertrand Benoit en ingekleurd door Olivier Héban. Veelschrijver Jarry kun je kennen van reeksen als De lemen troon, Dwergen, Elfen en Orks & Goblins. Benoit heeft ook aan deze reeksen meegewerkt, maar ook aan bijvoorbeeld Brocéliande en Ravermoon.

Solide SF-strip
De tekeningen zijn prima voor elkaar, iets minder verfijnd dan die in deel 1 misschien, maar daar staat tegenover dat de gezichten expressiever zijn. Het verhaal is vrij standaard science fiction. Het mysterie van wat er met de vorige beschaving gebeurd is, de kraken en de uitgemoorde nederzettingen maken het wel spannend. Daarbij geven de verhoudingen tussen Idris, Emzara en hun kinderen het verhaal wat meer diepte. Er wordt zelfs nog wat gefilosofeerd over de morele aspecten van het overnemen van een planeet door de menselijk soort. Solide science fictionstrip, als liefhebber van het genre kun je dit blind kopen!

https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/conquests-2-deluvenn-solide-sf-strip/
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Deel twee, Deluvenn, heeft een paar totaal andere hoofdrolspelers, namelijk de handige maar tamelijk onbehouwen Idris en zijn bijzonder slimme zoon. Zij komen aan bij de planeet Deluvenn, waar in eerste instantie helemaal geen leven lijkt te zijn, maar dat blijkt zich onder water af te spelen. De zoon weet contact te maken met een gigantische, super-intelligente reuzen-octopus, die vriendelijk lijkt te zijn, maar ook dat blijkt iets anders te liggen dan eerst gedacht, en dat levert al vrij snel een oorlog tussen de mensen op. Ook dit is een intrigerende uitwerking van de overlevingsdrang van de mens en hoe dat kan uitpakken.

Beide delen zijn fantastisch getekend, het eerste door Zivorad Radivojevic, het tweede door Bertrand Benoit, en de verhalen kun je gerust twee keer lezen, want de eerste keer is je ongetwijfeld het een en ander ontgaan van het slimme scenario, en ook dat geldt voor beide verhalen. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende drie Conquests.