Conquests 07: Tanami

€19,95
Artikelcode 213117
Jean-Luc Istin | Nicolas Jarry | Zivorad Radivojevic

Het laatste restje van de mensheid bestaat uit 5 kolonies, elk met een armada van ruimteschepen die het heelal doorkruisen richting 5 exoplaneten. Hun doel: veroveren!
Scenario Jean-Luc Istin, Nicolas Jarry
Tekeningen Zivorad Radivojevic
Inkleuring Vincent Powell
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 68
ISBN Hardcover 9789463069038
ISBN Softcover 9789463069045

In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar tien exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

Tanami is een vijandige planeet die zich in het tijdperk van het Jura bevindt en waar de onlangs gearriveerde Australiërs enkel als heerlijk hapje fungeren. De dinosaurussen zijn echter niet de enige vijand, er waart ook een oeroude symbiont rond...

In het midden van de jungle wordt een handvol overlevenden wakker aan boord van een ruimteshuttle. Het enige wat ze zich kunnen herinneren is dat ze gevlucht zijn om aan de vernietiging te ontsnappen…

Lees ook de scifi knaller ISS SNIPERS!

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
28 Jul 2022
Moors Magazine
De stripreeks Conquests draait om een simpel gegeven – de aarde is onbewoonbaar geworden, en een armada van ruimteschepen met de overlevende aardbewoners is op weg naar een aantal exoplaneten, planeten waarop menselijk leven in principe mogelijk is.

Dat gaat uiteraard altijd met de nodige problemen gepaard, en in elk deel worden verschillende van die mogelijke probleemscenario’s dan ook uitgebreid geëxploreerd. En dan blijkt telkens weer dat de mens niet erg geneigd is met andere intelligente levensvormen op een gelijkwaardig niveau te gaan communiceren – het wordt meestal al snel oorlog, en dan is er meestal ook nog de strijd onderling, want de groep mensen die bij de exoplaneet is aangekomen is het meestal niet over de te volgen strategie eens, dus gaat er van alles en nog wat mis.

De groep die we in dit zevende deel in de reeks op de planeet Tanami tegenkomen is duidelijk gecrasht, maar ze hebben daarnaast nog een groot probleem, want ze zijn allemaal hun geheugen kwijt, dus ze weten niet wie ze zijn, waar ze zijn en wat ze daar doen. Ze krijgen wel meteen te maken met gevaarlijke agressieve dinosauriërachtige monsters, en er is meteen wrijving tussen de teamleden.

Ik ga hier niet te veel van het verhaal weggeven, alleen dat ze ook nog te maken krijgen met aliens, agressieve parasieten en dat ze uiteindelijk hun geheugen terug krijgen. De uiteindelijke ontknoping is tamelijk spectaculair, maar als je die wil lezen zul je gewoon het boek moeten aanschaffen. Conquests bestaat steeds uit één afgesloten verhaal, dus je kunt deze gewoon los aanschaffen. En dat is aan te raden, want het verhaal zit bijzonder goed in elkaar en de tekeningen zijn wederom fenomenaal.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/conquests-7-tanami/
c
17 Jun 2022
Cutting Edge
Het leuke aan de SF-serie ‘Conquests’ is dat je in elk album een nieuw afgerond verhaal krijgt, over een nieuwe planeet die door mensen bezocht wordt. Niet alleen ben je benieuwd hoe de nieuwe aarde er zal uitzien, maar ook hoe de oorspronkelijke bewoners de bezoekers/veroveraars zal ontvangen. Je weet wel: “life, but not as we know it!” Telkens goed geschreven en adequaat getekend, ook deze keer.

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/13263/stripfax-mei-2022/