Pol 04: Pol wordt nat

€9,95
Artikelcode 214104
Carla Hansen | Vilhelm Hansen | Thierry Capezzone

Wie kent Pol nu niet. Wereldwijd groeien lezers jong en oud op met de klassieke en nieuwe avonturen van het beertje Pol en zijn vrienden Pingo, Pelle en de Admiraal.
Scenario Fréderic Brrémaud, Per Sanderhage, Carla Hansen
Tekeningen Thierry Capezzone, Vilhelm Hansen
Inkleuring Yel Zamor
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789464840520

Een nieuw avontuur van Pol en zijn vrienden!

Waarom drijven er boomstammen midden op de oceaan?! Pol gaat op onderzoek uit en begint samen zijn vrienden en een grappige kapitein aan een spannend nieuw avontuur! Ze vertrekken richting de Zuidpool waar ze hopelijk een antwoord op het bomenmysterie vinden. En ondertussen ook Pingo's familie kunnen helpen met het oplossen van hun probleem.

Ga mee naar het zuidelijkste puntje van de aarde voor een verfrissende expeditie!

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
29 Dec 2023
MOORS MAGAZINE
De verhalen van het beertje Pol zijn al een aantal generaties lang onweerstaanbaar voor kinderen, en de klassieke Pol-avonturen zijn zo tijdloos dat ze ook nog steeds worden herdrukt, maar er is nu ook een nieuwe reeks Pol-avonturen, die er op het eerste gezicht bijna hetzelfde uitzien als de originele verhalen, met wat kleine verschillen. Ik was zelf erg gehecht aan de manier waarop vroeger werd aangegeven wie er aan het woord was, terwijl we nu met een “gewone” trip te maken hebben, met tekstballonnen.

Maar de nieuwe makers van de strip hebben verder de sfeer van de originele strip heel goed weten vast te houden, tot en met de kleine grapjes die steeds plaatsvinden tussen de schildpad en het papagaaitje. Als je daar eenmaal op gaat letten heb je er een strip binnen de strip bij, en dat is erg leuk.

Pol wordt nat is het vierde deel in de nieuwe reeks die gemaakt wordt door tekenaar Thierry Capezzone en scenarioschrijvers Per Sanderhage en Brrémaud, en hier krijgen kinderen tussen neus en lippen door een lesje klimaatproblematiek, wat de strip uireindelijk misschien iets minder tijdloos zou kunnen maken, maar niet minder interessant.

Pol, Pelle, Pingo en de kapitein varen tegen een aantal boomstammen op en gaan zo, via de merkwaardige kapitein die deze stammen verloren is, op weg naar de zuidpool, waar ze de familie van Pingo in de problemen aantreffen. En die problemen hebben alles te maken met de veranderingen van het klimaat.

IK had altijd al een zwak voor deze strip, die zich ook uitstekend leent om te worden voorgelezen, en ook dit deeltje is weer ouderwets leuk, met als gezegd ook nog eens veel subgrapjes. Voor kinderen van alle leeftijden dus.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/pol-wordt-nat/