Pinokkio: Pinokkio

€11,95
Artikelcode 214017
David Chauvel | Tim McBurnie

Het klassieke verhaal van Carlo Collodi in een getrouwe verstripping. Ontdek het ware verhaal van Pinokkio, de jongen van hout, want dit is absoluut geen Disney!
Scenario David Chauvel
Tekeningen Tim McBurnie
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 80
ISBN Hardcover 9789463062138
ISBN Softcover 9789463062145

Pinokkio, de houten pop die is voortgekomen uit de handen van houtbewerker Geppetto, is een erg stoute zoon, die zijn vader in de gevangenis heeft doen belanden en nu vergiffenis moet zoeken. Zo begint de geschiedenis van de pop die een echte jongen wil worden.

Pinokkio is een tijdloos verhaal vol contrasten en een mix van wreedheid, humor en poëzie, waarin universele thema’s aan bod komen, zoals afkomst en omgaan met anders zijn.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
17 Jun 2021
Strip Tip
Pinokkio, de houten pop die is voortgekomen uit de handen van houtbewerker Geppetto, is een erg stoute zoon, die zijn vader in de gevangenis heeft doen belanden en nu vergiffenis moet zoeken. Zo begint de oude geschiedenis van de pop die een echte jongen wil worden.

Pinokkio is een tijdloos verhaal vol contrasten en een mix van wreedheid, humor en poëzie, waarin universele thema’s aan bod komen, zoals afkomst en omgaan met anders zijn. Maar natuurlijk ook een zoektocht naar een nieuw begin, omdat opgeven geen optie is.

Dat dit overbekende scenario weer uit de la wordt gevist, betekent niet dat een luie schrijver geen zin had om zelf wat te bedenken. David Chauvel schiep met tekenaar Tim McBurnie een storyboard dat je moeiteloos vasthoudt. Best knap om een verwende striplezer pas los te laten als de laatste pagina omgeslagen is… top!

https://www.striptip.nl/recensies/pinokkio/