Het dagboek van Cerise 02: Het boek van Hector

Artikelcode 213142
Joris Chamblain | Aurélie Neyret

De onderzoeken van Cerise, die afwisselend worden weergegeven als strip en als dagboek, zijn allemaal boeiend, grappig en ontroerend!
Scenario Joris Chamblain
Tekeningen Aurélie Neyret
Inkleuring Aurélie Neyret
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 80
ISBN Hardcover 9789463065535
ISBN Softcover 9789463065542

Ook verkrijgbaar als hardcover voordeelpakket boek 1+2.

Cerise is een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek! Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Die zijn zo ingewikkeld dat Cerise ze beter zou willen begrijpen. Ze vindt het leuk om ze in de gaten te houden en te proberen te raden wat voor geheimen ze verbergen...

Elisabeth bijvoorbeeld... Al twintig jaar lang leent deze oude dame elke week hetzelfde boek uit de bibliotheek. Waarom? Waarom is dat boek zo belangrijk voor haar? Staat er misschien een geheim in dat ze maar niet boven water kan krijgen?
Een nieuw raadsel voor Cerise, die tot alles bereid is om het op te lossen, zelfs als ze iets moet opofferen dat haar heel lief is...

Al meer dan 1 miljoen lezers maakten kennis met de verhalen van Cerise!

2 reviews

5 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Cerise en haar vriendinnen hebben zomervakantie. Leuk, zou je zeggen, maar… Erica en Lindsey zijn wel klaar met het gedrag van Cerise. Want ze heeft weer eens geen aandacht voor ze. Omdat ze weer eens een mysterie op het spoor is…

Door Martijn Douma

Het is Cerise namelijk opgevallen dat er een oude vrouw is die elke dinsdag om 15 uur met een verdrietig gezicht op de bus naar de stad stapt. Wanneer de vrouw een bibliotheekkaart verliest, is er aanleiding voor de meiden om deze terug te gaan brengen. Maar daarmee is het raadsel nog niet opgelost.

De bibliothecaresse en de oude vrouw
Cerise zet haar onderzoek natuurlijk voort en komt terecht bij de bibliotheek in de stad, waar de bibliothecaresse haar meer weet te vertellen over de oude vrouw en over het boek waar ze zo gehecht aan is. Wat zit hier allemaal achter?

Relaties onder druk
Intussen zorgt dit onderzoek ervoor dat de relatie tussen Cerise en haar moeder weer flink wat te verduren krijgt, net als die met Erica en Lindsey. Gelukkig is mevrouw Vandertuin, de buurvrouw, er nog. Cerise heeft heel wat goed te maken…

Heerlijk!
Nu kan ik een diepgaande analyse wijden aan dit stripboek, maar ook dit is, net als deel 1, een heerlijk stripboek voor jong en oud! Koop dit, lees dit, geef het cadeau!

https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/het-dagboek-van-cerise-2-het-boek-van-hector/
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
In het tweede boek in de serie Het Dagboek van Cerise is Cerise elf, is het vakantie en zullen de drie hartsvriendinnen na de vakantie naar het middelbaar gaan. Cerise is alleen thuis met haar moeder, ze gaat af en toe naar het zwembad, en verder probeert ze nog steeds volwassenen te begrijpen en is ze op zoek naar iemand met een geheim.

Als de twee hartsvriendinnen terug zijn van hun vakantie-uitstapjes is Cerise al een Mevrouw Vraagteken op het spoor, oftewel iemand waarvan ze vermoedt dat ze een geheim met zich meedraagt. Dat blijkt uiteindelijk ook zo te zijn, maar voordat dit verhaal tot een goed einde is gekomen heeft Cerise de relatie met haar moeder op het spel gezet door tegen haar te liegen, heeft ze verschrikkelijke ruzie met haar vriendinnen gemaakt, zo erg dat die haar niet meer willen zien en gebruikt ze haar buurvrouw, de schrijfster, alleen maar als informatiebron.

Deze prachtig getekende strip, waarin dagboekfragmenten en strip elkaar afwisselen (allebei even boeiend overigens) levert niet alleen een spannend verhaal, maar is ook aandoenlijk, en op momenten zelfs ronduit aangrijpend. Want de mevrouw met het geheim heeft een bijzonder verhaal te vertellen, en daar komt weer een bijzonder verhaal uit voort. Daar ga ik hier verder niets over vertellen, daarvoor moet je het boek maar kopen, want dat is gewoon het beste.

De strip is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12, vermoed ik, maar feitelijk is hij verplichte kost voor iedere serieuze stripliefhebber, want we hebben hier te maken met de literatuur onder de strips – een goed verhaal met verschillende lagen, goed verteld en magnifiek getekend. Zelfs de jeugdstrip is volwassen geworden, zou je kunnen constateren. Een absolute aanrader.