Lulu en Nelson 01: Op weg naar Afrika

€9,95
Charlotte Girard | Jean-Marie Omont | Aurélie Neyret

Lucia maakt met haar vader deel uit van een circusgezelschap. Maar na een brand besluit ze naar Afrika te gaan... Van de tekenares van 'Het dagboek van Cerise'!
Scenario Charlotte Girard, Jean-Marie Omont
Tekeningen Aurélie Neyret
Inkleuring Aurélie Neyret
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463068451
ISBN Softcover 9789463068468


Op scenario van Charlotte Girard en Jean-Marie Omont, en met tekeningen van Aurélie Neyret (Het dagboek van Cerise) combineert deze trilogie op intelligente wijze avontuur, standpunten en emoties, en dat alles met een educatief tintje.


Voorjaar 1964, Napels, Italië. De tienjarige Lucia maakt met haar vader, Roberto, deel uit van een circusgezelschap en is vooral dol op haar leeuw, Cyrus. Maar na een vreselijke brand waarbij ze alles verliest, besluit ze haar verdriet te boven te komen en een plannetje te smeden... In Zuid-Afrika heb je een heleboel leeuwen! Vol van haar ideeën loopt ze weg en gaat ze aan boord van een vrachtschip, waar ze nog net op het nippertje gezelschap krijgt van haar vader.

Wanneer ze in Durban aankomen, ontdekken ze een land dat geplaagd wordt door ongelijkheid. Per ongeluk raken ze verstrikt in een demonstratie, en dan wordt Roberto gearresteerd omdat hij Nelson probeert te verdedigen, een jonge zwarte jongen die door een gewetenloze politieagent wordt geslagen... En zo worden Lulu en Nelson, die niets gemeen lijken te hebben, verenigd in een en dezelfde strijd: die voor vrijheid.

3 reviews

4,4 sterren op basis van 3 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
Na de prachtige reeks Het dagboek van Cerise zijn de schitterende illustraties van Aurélie Neyret nu ook te bewonderen in de nieuwe jeugdstripalbumserie: Lulu en Nelson.

Het scenario werd bedacht door schrijversduo Charlotte Girard en Jean-Marie Omont. Dit eerste deel van deze trilogie maakt een verpletterende indruk. Je maakt als lezer kennis met Lulu. Zij groeit op in Napels, Italië. Ze woont bij een circus. Haar ouders zijn onverschrokken leeuwentemmers. Ze bouwt een hechte vriendschap op met haar leeuw, Cyrus. Maar wanneer Lulu’s moeder op een tragische wijze om het leven komt, is het volgens haar vader de hoogste tijd om afscheid te nemen van het circusleven. Wanneer er tot overmaat van ramp ook nog iets verschrikkelijks met de leeuwen gebeurt, besluit Lulu naar Afrika te vertrekken. Daar maakt ze kennis met de sympathieke jongen Nelson. Via hem leert ze dat hij door zijn huidskleur veel minder mag dan de blanke mensen in zijn land. Lulu begrijpt hier niets van en de twee worden dikke vrienden. Zal Lulu in Afrika vinden wat ze zoekt?

Lulu

Het verhaal in Op weg naar Afrika is een mooie vertelling die op magnifieke wijze in beeld wordt gebracht. Je maakt kennis met de daadkrachtige Lulu en haar nieuwe vriend Nelson. Wanneer je de laatste pagina achter je hebt gelaten, is het verhaal nog lang niet ten einde. Hoe het verder gaat, is te lezen in de twee opvolgende delen.

De illustraties zorgen ervoor dat het avontuur en de personages tot leven worden gewekt. Ze maken dit eerste deel tot een juweeltje. Een reeks om te sparen, lange tijd te bewaren en met jong en oud te delen. Dikke aanrader.

https://indeboekenkast.com/stripboeken/stripboeken/lulu-en-nelson-01-op-weg-naar-afrika/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
Het verhaal, dat in de eerste plaats voor een jong publiek bestemd is, vertelt zowel de ontredderde zoektocht van een klein meisje dat moederloos is geworden en plotseling beroofd is van haar enige vriend, een katachtige, als een vriendschap die ontstaat tegen de achtergrond van een weinig glamoureuze realiteit. Maar pas meer dan halverwege het boek komt het verhaal op gang, op het moment van de landing op het Afrikaanse continent. De heldin is tamelijk innemend dankzij haar persoonlijkheid, die even levendig als goedgehumeurd is. Hetzelfde geldt voor Nelson, die zijn rol van goed speelt en de situatie in zijn land samenvat met een licht gedesillusioneerd fatalisme. En dit alles in een dromerige inkleuring en een dynamische tekenstijl die jong en oud kan aanspreken.

https://www.instagram.com/deboekenman/
c
28 Nov 2022
Cutting Edge
Een erg leuke, nieuwe kinderserie in drie delen van de tekenares van ‘Het dagboek van Cérise’. Prachtige beelden dus, maar het verhaal zit ook wel snor. Lulu wil leeuwentemster worden, net als haar ouders, maar het drama loert om de hoek. Uiteindelijk belandt ze in Afrika waar ze kennismaakt met Nelson, maar meteen ook leert wat racisme inhoudt. Duidelijk een strip met een boodschap, maar dat staat het avontuur niet in de weg.

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/12794/stripfax-maart-2022/