Ravencroft 02: Niets is wat het lijkt

€9,95
Artikelcode 119952
Na de dood van hun ouders gaan Ashley en Joyce Ravencroft bij hun vreemde oom en tante wonen. Alles gaat z'n gangetje, tot ze een pakketje van hun overleden ouders ontvangen...
Scenario Davide Calli
Tekeningen Valentina Brancati
Inkleuring Fabio Mancini
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463065160

Na de dood van hun ouders belanden Ashley en Joyce in een groot mysterie die alleen zij kunnen oplossen!

Ashley en Joyce zitten met ontelbare vragen. Wie heeft de vijf beeldjes gestolen uit het huis van oom Marcus en tante Zelda? Wie heeft professor Persepolis gedood? Wie is de vreemde persoon die hen probeert te ­helpen? Zijn hun ouders echt dood? Een antwoord ­krijgen ze niet, maar één ding staat vast: niets is wat het lijkt.

Ravencroft is een compleet verhaal in 2 delen.

2 reviews

5 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
10 Jan 2022
Sandra Hutchison, In de Boekenkast
Op zoek naar het eeuwige leven

Het spannende verhaal rondom broer en zus Ashley en Joyce Ravencroft gaat in dit album verder na het eerste deel Alles op zijn plaats. In het eerste deel ontvingen ze een mysterieus briefje met de tekst Niets is wat het lijkt. Het tweetal krijgt hierdoor nieuwe hoop op een goede afloop, maar zit nog met zoveel vragen. Ze krijgen nu in elk geval hulp van een mysterieus persoon en staan er dus niet langer alleen voor. Maar het gevaar is nog lang niet geweken. Zullen ze het mysterie rondom de gestolen beeldjes samen kunnen ontrafelen en komen ze er dan ook achter wie er allemaal bij de beangstigende sekte horen die het eeuwige leven nastreeft?

Omdat het verhaal na het eerste stripalbum Alles op zijn plaats direct doorloopt in dit afsluitende deel, is het sterk aan te raden beide boeken direct na elkaar te lezen. Het verhaal is zonder onderbreking het best te volgen en zo blijft het tot het einde ook lekker spannend. De illustraties van de talentvolle Valentina Brancati zijn ook in dit tweede album weer een feestje om naar te kijken. Als je de illustraties goed bekijkt, is het niet zo verrassend dat hij ook voor The Walt Disney Company Italia veel knap illustratiewerk heeft gemaakt. De teksten van Davide Calli lezen ook in dit deel weer vlot weg en zijn wederom vermakelijk.
Illustratie: Valentina Brancati

Wat mij betreft hadden de makers van dit verhaal best een bundel mogen maken en het liefst ook nog met een harde cover. De kwaliteit van de illustraties en het verhaal is hoog, daar mag best een stevige cover omheen. Het slimme, sympathieke tweetal en de rest van hun eigenzinnige familie spreken erg tot de verbeelding en ik zou het dan ook niet vreemd vinden als er meer verhalen rondom de familie Ravencroft uit zouden komen. Ik zou de nieuwe avonturen graag lezen. Aanrader!
j
10 Jan 2022
Joost Zuijderduijn, Fantasy Wereld
Ashley en Joyce Ravencroft krijgen afschuwelijk nieuws te horen, want hun ouders zijn namelijk overleden bij een vliegtuigongeluk. De twee moeten intrekken bij hun oom Markus en tante Zelda. Hun oom en tante zijn een beetje raar, maar ze worden opgenomen in een warm huis. Op een dag krijgen de twee een pakket opgestuurd met vijf beeldjes erin. Deze beeldjes zijn door hun ouders gestuurd, een paar dagen voor hun overlijden. Het zijn beeldjes die ze hebben gevonden tijdens hun ontdekkingsreis, maar zou er misschien meer achter zitten?
Mysterieuze ontdekkingen door twee weeskinderen
Deel 1: Alles op zijn plaats – Bestel bij BOL.com

Ravencroft is een tweedelige strip waarin Ashley en Joyce rouwen om hun ouders, maar waarbij ze al snel merken dat er meer schuilt achter de verdwijning van hun vader en moeder. De strip doet een beetje denken aan Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events, aangezien weeskinderen de geheimen van hun overleden ouders proberen te ontrafelen. Daar houden de overeenkomsten gelukkig op, want dit verhaal weet een hele andere kant op te gaan. Broer en zus worden opgenomen in het gezin van hun liefdevolle oom en tante, hoewel die zich een beetje gek gedragen. Vanwege het pakketje met vijf bijzondere beeldjes gaan ze op onderzoek uit, want de twee hebben het idee dat hun ouders wat duidelijk probeerden te maken aan hen. De twee puzzelen erop los in het eerste deel (Alles op zijn plaats), en de ontdekkingen die ze in dit eerste deel doen worden verder uitgewerkt in het tweede deel (Niet is wat het lijkt).

Hoewel het tweede deel ook vooral bestaat uit onderzoek en het ontrafelen van bepaalde aanwijzingen, neemt de spanning daar enorm toe. Wie wil de twee helpen, en welke mensen zitten juist achter de tweeling aan? Ashley en Joyce weten eindelijk waar ze mee te maken hebben en ze hebben het idee dat het lot van hun familie, en misschien zelfs van de wereld, in hun handen ligt. Je zit op het puntje van je stoel richting het einde van de strip, want Joyce en Ashley staan voor grote gevaren! Het gehalte aan fantasy valt nog redelijk mee, maar zeker in het tweede deel weet het naar voren te komen.
Grimmige sfeer met dunne lijnen
Deel 2: Niets is wat het lijkt – Bestel bij BOL.com

De tekenstijl weet goed de sfeer van het verhaal uit te beelden. Het verhaal begint met vrij doffe kleuren, wat goed het verdriet van de twee kinderen laat zien. Gaandeweg het verhaal worden alle kleuren wat feller, net zoals het vlammetje van hoop dat in hen brandt en dat steeds groter wordt. De stijl wordt gekenmerkt door dunne lijnen en zachte kleuren die goed op elkaar aansluiten. De strip is lekker Brits en ook de uitstapjes die de kinderen maken naar de stad prikkelen je enthousiasme voor Londen.

Joyce en Ashley zijn twee dappere kinderen die erg leergierig zijn. Hun ouders zijn echte avonturiers, en het is duidelijk dat de kinderen de behoefte aan avontuur hebben meegekregen van hun ouders. Ze zijn bedachtzaam, gaan voor elkaar door het vuur en verliezen nooit de hoop. Het gekke karakter van hun oom en tante zorgt ervoor dat je zit te gniffelen tijdens het lezen, en andere volwassen personage zijn of heel betrouwbaar, of juist niet… De personages zitten vol mysterie en meerdere kanten, wat je vaak weet te verrassen.
Conclusie

Ravencroft is een avontuurlijk verhaal met twee vindingrijke personages die het mysterie achter de verdwijning van hun ouders weten op te lossen. Haal beide strips in huis, want na het eerste deel kan je niet anders dan het vervolg lezen! Mocht je deze herfst willen genieten van een mysterieuze strip die past bij dit seizoen, dan ben je met dit verhaal helemaal aan het juiste adres.
https://www.fantasywereld.nl/strips/striprecensies/mysteries-en-veel-sfeer-in-ravencroft-stripserie/