Enola & de fantastische fabeldieren 03: De kraken die een slechte adem had

Artikelcode 503003
Joris Chamblain | Lucile Thibaudier

Een fantasierijk verhaal over Enola die fabeldieren helpt met hun kwalen. Haar liefde voor dieren straalt er vanaf. Ze laat de dieren niet in de steek en vertrekt niet eerder voordat ze het probleem heeft opgelost.
Scenario Joris Chamblain
Tekeningen Lucile Thibaudier
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 32
ISBN Softcover 9789463064712

Een kraken terroriseert de vissers en verwoest de masten van hun schepen. Kapitein Sikkepit gaat naar hem op zoek, omdat hij aast op de beloning voor degene die afrekent met de reuzeninktvis. Enola duikt het water in om de kraken te genezen. Zal dat haar lukken voordat de vreselijke Sikkepit hem iets aandoet.

Enola & de fantastische fabeldieren zijn leuke korte fantasy-strips voor jonge lezers. Geschreven door Joris Chamblain (Het dagboek van Cerise).

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
02 Dec 2023
MOORS MAGAZINE
Enola & de fantastische fabeldieren is een reeks fantasystrips voor jonge lezers, maar laat je dat als oudere stripliefhebber vooral niet weerhouden om eens naar deze strip te kijken, want de strips rond Enola zitten goed in elkaar, met heel veel kleine grapjes (let vooral op de kat van Enola!), en ze zijn magnifiek getekend.

Enola ziet er uit als een heel jong meisje, maar ze is dierenarts, met als specialiteit dieren uit sprookjes en legenden zoals centauren, trollen, zeemeerminnen en andere mythische wezens. Haar kantoor bevindt zich ergens diep verborgen in het Natuurhistorisch Museum, waar de geniale Archibald met zijn uitvindingen ervoor zorgt dat ze overal optimaal kan helpen.

In het derde deel van de reeks moet ze een kraken zien te helpen, die masten van schepen afbreekt. De schippers hebben Kapitein Sikkepit, een piraat, al een kist met goud beloofd als hij die reuzenoctopus kan uitschakelen, dus Enola moet opschieten, en een geduchte tegenstander een stapje voor zien te blijven.

Een oogstrelende strip, spannend, grappig en ook voor volwassenen nog erg leuk, dus je kunt hem gerust voor je kinderen kopen en hem dan stiekem zelf even gaan zitten lezen. Een echt leuke strip.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/enola-en-de-fantastische-fabeldieren-3-de-kraken/