Te paard! 01: Hiep hinnik hoera

€9,95
Artikelcode 510801
Laurent Dufreney | Miss Prickly

Op de manege woont een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s die, tussen de paardrijlessen door, grappen uithalen, alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!
Scenario Laurent Dufreney
Tekeningen Miss Prickly
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463061353

Het is weer tijd voor de manege! Maak kennis met de chagrijnige pony Bijou, lekkerbek Cookie, viespeuk Kobus, lafaard Xanax en Flash, de flitsende volbloed met zijn wel heel bijzondere sprongtechniek. Een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s die, tussen de paardrijlessen door, grappen uithalen, alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!

Te Paard! is een humorstrip voor paarden- en andere dierenliefhebbers van alle leeftijden! Lees van dezelfde auteurs ook het hilarische avonturen van de Crazy cavia's!

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
10 Jan 2022
Sandra Hutchison, In de Boekenkast
Dit eerste deel van de stripalbumserie Te paard! is een leuke kennismaking met een groep eigenzinnige paarden en pony’s. Het album staat vol met korte avonturen die zich op een manege afspelen. Ieder avontuur beslaat slechts een enkele pagina, wat wel zo prettig is voor beginnende lezers (adviesleeftijd 9-12 jaar). Met de tekst is ook rekening gehouden met de doelgroep voor dit album. De humoristische teksten bevatten geen moeilijke woorden en zijn in een groot lettertype afgedrukt.

Scenariobedenker Laurent Dufreney en Miss Prickly, de makers van dit album, ken je misschien al van de serie Crazy cavia’s!, een eveneens komische stripalbumreeks over een groep aandoenlijke knaagdieren waarvoor Laurent Dufreney en Miss Prickly hun krachten bundelden.

De verhaaltjes worden verteld vanuit het perspectief van de paarden en staan vol grappen en grollen. Ook volwassenen zullen mede daardoor dit album kunnen waarderen. Extra leuk voor kinderen is dat de paarden namen hebben gekregen en allemaal hun eigen opvallende karaktertrekjes hebben.

De illustraties zijn gemaakt door de uit Frankrijk afkomstige Miss Prickly. De bonte verzameling illustraties op haar Instagramaccount laat zien dat zij zich een benijdenswaardig aantal verschillende stijlen eigen heeft gemaakt. De paarden in dit album zijn prachtig getekend, maar dan wel met extravagante trekjes. Ze passen daardoor erg goed bij de humoristische verhaallijn.

De serie Te paard! is natuurlijk vooral een ‘must-have’ voor paardenliefhebbers. Meer eigenlijk een aanrader voor jong en oud, vooral voor jonge lezers die (nog) niet zo graag een leesboek lezen. Deze serie kan hun laten zien dat lezen wel degelijk leuk kan zijn.
https://indeboekenkast.com/jeugdboeken/stripboeken/te-paard/te-paard-hiep-hinnik-hoera/
l
21 Sep 2021
Lookie Books
De jonge ruiters maken kennis met mopperpony Bijou, vreetzak Cookie, viespeuk Kobus, bangerik Xanax en Flash, de flitsende volbloed met zijn wel heel bijzondere sprongtechniek! Door de ogen van de vierbenige bewoners ontdek je een doldwaas leven op de manege! Tussen de paardrijlessen door haalt een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s grappen uit, terwijl ze alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!
De Mening van Jeroen

Het duo Dufreney en Prickly dat al instond voor de hilarische en beestige grappen van de Crazy Cavia’s, brengt een nieuw dierenras ten tonele dat de hoofdrol speelt in een grappige stripreeks. Dit keer koos het tweetal voor wat grotere dieren, namelijk paarden. Maar die zijn daarom niet minder grappig, integendeel.

In net geen 50 pagina’s wordt door middel van korte sketches een min of meer samenhangend verhaal verteld. Het soort humor bij de paginavullende grapjes is lekker afwisselend, van situatiehumor, tot woordgrapjes en slap stick. Zowat elke vorm passeert de revue. En elke grap lijkt zo uit het leven van de manége gegrepen.

Prickly toonde bij Crazy Cavia’s al dat ze de eigenheden van de kleine knuffelbeesten in een leuke tekenstijl kon vatten, en het lijkt dat ze met Te Paard! daar nog een schepje bovenop wil doen. De tekeningen zijn net iets gelikter en fijner afgelijnd dan de voorgenoemde reeks en de inkleuring oogt fris en met aandacht voor highlights en schaduwen. Dat geeft het geheel net dat beetje mooiere uitstraling dan de doorsnee strip.

Bij momenten wordt tevens lekker speels omgegaan met de bladspiegel en dat zorgt voor een aangename afwisseling in de leeservaring. Driewerf hoera trouwens voor de vertaler van dienst die ervoor zorgde dat ook de woordgrapjes evenzeer tot hun recht komen. Als je net wat meer wil dan de 13 in een dozijn strips die in zowat elk opgewaardeerd boekenrek te vinden zijn, dan zal je met Te Paard! geen miskoop begaan. De illustraties zijn een streling voor het oog en de (meeste) grapjes zijn ook echt wel grappig. Dufreney blijft, in tegenstelling tot heel wat andere grappige strips ten allen tijde trouw aan zijn insteek van het paardenleven en zal daarbij heel wat lezersharten veroveren. Niet in het minst die van de echte paardenliefhebbers.
https://lookie.be/te-paard-1-hiep-hinnik-hoera-van-dufreney-en-miss-prickly/