Te paard! 08: Een voor allen, allen voor Bonbon

€9,95
Artikelcode 510808
Laurent Dufreney | Miss Prickly

Op de manege woont een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s die, tussen de paardrijlessen door, grappen uithalen, alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!
Scenario Laurent Dufreney
Tekeningen Miss Prickly
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463069687

Alle bewoners van de manege kondigen met plezier de komst aan van Bonbon, een speels en grappig veulentje. En aangezien geluk zelden alleen komt, brengt de jonge nieuweling zijn goede humeur en zijn vele apenstreken met zich mee. Of je er nu heimwee naar je jeugd van krijgt of er kinds van wordt, hij brengt iedereen het hoofd op hol.

Door de ogen van de vierbenige bewoners ontdek je een doldwaas leven op de manege! Tussen de paardrijlessen door haalt een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s grappen uit, terwijl ze alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!

Te Paard! is een humorstrip voor paarden- en andere dierenliefhebbers van alle leeftijden! Lees van dezelfde auteurs ook het hilarische avonturen van de Crazy cavia's!

3 reviews

4,4 sterren op basis van 3 beoordelingen

v
27 Jun 2023
Valeries Boekenwereld.be
Op de manege komt er een nieuwe bewoner bij! Bonbon, een jong veulen, vervoegt de groep en dat zorgt voor verschillende gevoelens. Sommige paarden zijn blij met het leven in huis, andere vinden het vooral vermoeiend, zo’n veulen boordevol energie. Je kan je waarschijnlijk al wel voorstellen dat dit voor heel wat verschillende situaties zorgt…

Eén voor allen, allen voor Bonbon! is het achtste deel in de reeks Te paard!, maar is prima los te lezen. Ik las zelf geen voorgaande delen, maar wat heb ik daar spijt van want dit was een geweldige strip! Het verhaal is opgebouwd met korte ‘hoofdstukken’ per blad, maar ze vormen samen wel een mooi geheel. Dit maakt het voor jongere lezers behapbaarder want je kan de strip makkelijk even wegleggen (voor het slapengaan bijvoorbeeld), maar als je er helemaal voor wil gaan, kan je ook gewoon in één keer doorlezen natuurlijk.

De bewoners van de manege vormen samen een bonte groep. Een hele hoop paarden met elk hun eigen uiterlijk en karakter geven een mooi overzicht van hoe onze maatschappij is opgebouwd want ook zij verschillen onderling erg van elkaar, maar dat maakt het natuurlijk des te leuker om te lezen omdat dit leidt tot boeiende situaties. De tekeningen zijn heel erg schattig, hoewel ik niet echt een paardenmens ben kan ik het toch appreciëren! Ook het kleurgebruik is heel sprekend wat het zowel voor jonge als oudere lezers fijn maakt om door het verhaal te bladeren.

Als je de strip op school wilt inzetten, kan dat perfect. Het is niet uitgesproken voor jongens of meisjes, paardenfans of niet, dus ik geloof dat er een heel breed doelpubliek is voor deze reeks en dat verdient deze reeks ook zonder twijfel! Vooral de humor tilt de verhalen naar een hoger niveau. De situaties met Bonbon, maar ook met de kinderen die leren paardrijden en de ervaren ruiters in combinatie met de verschillende karakters zijn hilarisch!

Te paard! is een heerlijke reeks, zowel voor jonge als oudere lezers die houden van een verhaal met dieren in de hoofdrol. Dankzij de mooie tekeningen en het aangename kleurengebruik is het een plezier om naar de illustraties te kijken en de humor spat van het verhaal af. Dit alles maakt van Te paard! een echte mustread voor stripliefhebbers en ik ga zeker ook de andere delen lezen.

https://valeriesboekenwereld.be/?rcno_review=een-voor-allen-allen-voor-bonbon-l-dufreney-miss-prickly-te-paard-8
c
27 Jun 2023
Coole Suggesties.nl
Te Paard! is een stripboekenserie waarvan de achterste editie op onze mat viel. En geen nood, je kunt ze zonder problemen los van elkaar lezen (hoewel er in iedere editie nieuwe personages bij lijken te komen, zo doet de introductie ons vermoeden). Hoewel Te Paard bestaat uit losse korte verhalen die je los van elkaar kunt lezen, zit er een zeker thema verweven in het stripverhaal: de manege krijgt namelijk een nieuw veulen in de wei, waar alle andere dieren even aan moeten wennen. De nieuwsgierige Bonbon is namelijk weer een uniek en eigenzinnig personage: de jonge hengst is niet zo stoer als veel paarden verwachten van een hengst, maar neemt ook geen blad voor de mond. Hij stoot daarmee de andere dieren in de manege keer op keer voor het hoofd, wat hem niet bepaald geliefd maakt. En toch weten de andere paarden de kleine Bonbon in hun hart te sluiten. Te Paard is een boek voor paardenliefhebbers, maar hoewel de hoofdpersonages paarden zijn, draait het niet om de typische manege-praktijken. De verschillende karakters zijn kleurrijk en uitgesproken, waardoor je een grappig en bijzonder geheel krijgt.
m
02 Jun 2023
MOORS MAGAZINE
Miss Prickly tekent het liefst dieren, en dat doet ze ook wonderbaarlijk goed, waarbij ze nauwelijks beperkingen lijkt te kennen. Ze heeft inmiddels al een hele reeks albums gemaakt over cavia’s, waarin je alle verschillende soorten cavia’s kunt vinden. Die reeks, Crazy Cavia’s, is niet alleen leuk voor ouders en kinderen die de aanschaf van een cavia overwegen, het zijn ook gewoon leuke strips.

Dat geldt ook voor de reeks Te Paard!, waarvan alweer het achtste deel is verschenen, Eén voor allen, allen voor Bonbon! – Bonbon is het nieuwe veulen dat geboren is en dat aanleiding geeft tot leerzame en tegelijk hilarische strips voor alle leeftijden.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/animal-jack-en-te-paard/