Te paard! 06: Doorgewinterde Pony's

€9,95
Artikelcode 510806
Laurent Dufreney | Miss Prickly

Op de manege woont een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s die, tussen de paardrijlessen door, grappen uithalen, alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!
Scenario Laurent Dufreney
Tekeningen Miss Prickly
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463066785

In dit zesde deel bevinden onze favoriete vierbenige vrienden zich met hun hoeven in de sneeuw!

Gegarandeerde volbloedhumor en hilarische hippische avonturen. De sneeuw heeft de manege bedekt met zijn dikke deken. Terwijl Cookie de kou om het hart slaat omdat het gras op de wei is verdwenen, heeft Xanax moeite om het hoofd koel te houden wanneer hij geconfronteerd wordt met de nieuwe gevaren van de winter. Hoewel sommige wel warmlopen voor de verandering van de seizoenen, laat het anderen helemaal koud.

Te Paard! is een humorstrip voor paarden- en andere dierenliefhebbers van alle leeftijden! Lees van dezelfde auteurs ook het hilarische avonturen van de Crazy cavia's!

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
Dit is alweer het zesde deel in de jeugdstripalbumreeks Te paard! Ook dit album staat weer vol met korte, grappige verhaaltjes. Ieder verhaal beslaat één enkele pagina. In de strip laten de makers de paarden aan het woord, hun denkwijze over de natuur, mensen en andere zaken is vaak hilarisch.

Dit keer krijgen de paarden te maken met de vrieskou. Wat voor de één dikke (sneeuw)pret is, blijkt voor het andere paard een drama te zijn. In elk geval levert de sneeuw de meest komische situaties op.
Zo maakt Cookie zich zorgen om het verdwenen gras en heeft Flash last van achtervolgingswaanzin.

De humorstrip Te Paard! is een aanrader voor jonge lezers. Zeker voor degenen die gek zijn op paarden. De korte verhaaltjes zijn vrij groot afgedrukt en laten zich gemakkelijk lezen door kinderen vanaf een jaar of 9. De knap gemaakte illustraties zijn het werk van de uit Frankrijk afkomstige Miss Prickly en het scenario werd bedacht door Laurent Dufreney. Een succesvol duo dat samen ook verantwoordelijk is voor de eveneens geslaagde jeugdstripalbumreeks Crazy cavia’s.

Hoewel dit alweer het zesde deel is in de serie Te paard!, is Doorgewinterde pony’s prima los te lezen. Je hoeft niet bekend te zijn met de reeks. Maar eenmaal begonnen in deze serie wil je ze vast allemaal lezen. De serie kan kinderen die niet zo heel graag ‘gewone’ leesboeken lezen, motiveren om toch wat vaker een boek open te slaan.

https://indeboekenkast.com/stripboeken/stripboeken/te-paard-06-doorgewinterde-ponys/