Te paard! 02: Hop paardje hop!

€9,95
Artikelcode 510802
Laurent Dufreney | Miss Prickly

Op de manege woont een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s die, tussen de paardrijlessen door, grappen uithalen, alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!
Scenario Laurent Dufreney
Tekeningen Miss Prickly
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463062541

Bang, vurig, prachtig of belachelijk, de paarden en pony’s van de mallotigste manege gaan door met hun capriolen in een tweede album vol allure!

Xanax, Zorro, Flash en de anderen maken kennis met Bella, de wat stuntelige merrie die eruitziet als een diva! Bij haar wordt de uitdrukking “voor iemand vallen” wel heel letterlijk! Maar haar eigenaresse, tja, zelfs de supervriendelijke pony Bijou kan haar niet uitstaan. Baloe, het kolossale werkpaard, vindt dat het zo niet verder kan... Als dat maar goed gaat!

Te Paard! is een humorstrip voor paarden- en andere dierenliefhebbers van alle leeftijden! Lees van dezelfde auteurs ook het hilarische avonturen van de Crazy cavia's!

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
13 Jan 2022
Strip Info.be
Van een aangename verrassing gesproken..
In een ver verleden heb ik nog leren paardrijden in de wei naast mijn ouderlijk huis. Ze hadden daar een hoop paarden en als buurmeisje mocht ik al eens paard rijden. En na de gebruikelijke valpartijen (de beste manier om het te leren is zonder zadel en dus waren de bochten uitdagend) was dit een zeer leuk tijdverdrijf.

Hierdoor had ik toch enig voorbehoud voor een gag-strip over paardrijden. Een herinnering houdt niet van spot, maar dit is gewoon fun, pure fun. Ik heb al direct een paar favorieten onder de paarden.. hehe. Het mogen dan wel gags zijn, er wordt regelmatig verder gebouwd op voorgaande elementen, waardoor dit meer 'het leven zoals het is' geworden is. Dat werkt hier heel goed. Er wordt namelijk een nieuwe merrie gebracht naar de manege, maar die heeft een bijzonderheid. Ze durft al eens te stuntelen en dat werkt aanstekelijk. Ze mag dan wel de mooiste merrie in de wei zijn, dit schrikt toch menig hengst af.

Naast de grappige vondsten, wordt het ook nog eens leuk gebracht. Ieder paard heeft zijn of haar eigen stijl waardoor het gemakkelijk leesbaar is en de karakters echt naar voor kunnen treden. Geen zeer gedetailleerde tekeningen, maar wel met de essentie van alle paarden en hun acties. Dit helpt mee om de snelheid hoog te houden en de lachsalvo's vlot op elkaar te laten volgen.

In het kort: voor jong en oud die van paarden houden