I.S.S. Snipers 01: Reid Eckart

€9,95
Jean-Luc Istin | Erwan Seure-Le Bihan | Sandrine Cordurie

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER! Een nieuwe scifi knaller van de makers van Conquests!
Scenario Jean-Luc Istin
Tekeningen Erwan Seure-Le Bihan
Inkleuring Erwan Seure-Le Bihan, Sandrine Cordurie
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 72
ISBN Hardcover 9789463068246
ISBN Softcover 9789463068253

50% ORGANISCH, 50% MACHINE, 100% KILLER!

We dienen de grootste schoften, de Federatie der Verenigde Planeten. Wij zijn de besten, in staat een vlieg op de grond te treffen vanuit een spacecruiser in een baan om de aarde.

Ik ben I.S.S. Sniper Reid Eckart. Ze noemen me "Stock", want ik zaai dood en verderf, en overal waar ik mijn smerige laarzen neerpoot stapelen de lijken zich op. Ergens aankomen is meteen weer vertrekken. Van de ene missie naar de andere, want opstand wakkert op die verre planeten sneller aan dan orde kan smoren. Maar dat was toen! Vroeger. Want sinds we naar Okeelia gestuurd zijn, is de situatie veranderd, moet ik toegeven. Echt veranderd!

Van de makers van CONQUESTS! Ieder deel is een compleet verhaal over een ander elite-team.

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
04 Oct 2022
Moors Magazine
Alles aan de strip I.S.S. Snipers stond me in eerste instantie tegen – de naam, die te veel associaties met IS oproept, de cover en de “aanbevelende” tekst achterop: “We dienen de grootste schoften, de Federatie der Verenigde Planeten. Ik ben I.S.S Sniper Reid Eckart. Ze noemen me “Stock” want ik zaai dood en verderf, en overal waar ik mijn smerige laarzen neerzet stapelen de lijken zich op.”

De Snipers moeten overal opstanden onderdrukken, en dat gaat, zoals je begrepen hebt, niet bepaald zachtzinnig. Maar dan komen ze aan op Okeelia, dat zich naar het schijnt zelfstandig verklaard heeft, en daar verandert er van alles, want dan komt Eckart tot het inzicht dat hij zich al die tijd door de Federatie heeft laten misbruiken, en is het tijd voor ongehoorzaamheid en uiteindelijk voor de ultieme wraakactie.

We hebben dan, dankzij de hallucinerende werking van het spul dat op deze planeet uit mijnen gedolven wordt, en waar het allemaal om lijkt te draaien, een paar flashbacks van Reid gezien, en weten hoe hij als jongetje samen met zijn broer geronseld is terwijl zijn moeder naar een strafkamp werd afgevoerd.

Uiteindelijk gaat het in deze science fictionstrip dus over de strijd tegen dictatuur en grootschalig machtsmisbruik, maar dan verpakt in een spannend verhaal dat zich in een verre toekomst afspeelt. Laat je dus niet afschrikken door de titel of de cover, want de strip is wel degelijk de moeite waard.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/iss-snipers-1-reid-eckhart/
s
13 Jan 2022
Strip Info.be
Weeral een nieuwe conceptreeks van de talentvolle Istin ( Conquests, Elfen, Magiërs,De Kathedraal van de afgrond,….).
In dezelfde wereld van de reeks Conquests waarbij er een federatie is van verenigde planeten en waarbij er verschillende planeten zijn die al of niet gekoloniseerd zijn bestaan er verschillende Elite teams die ingezet worden op opstanden en andere problemen op planeten met geweld op te lossen.
Deze half-machine, half-mens snipers behoren tot de beste van het universum.

Het eerste deel belooft in ieder geval veel goeds. De tekeningen zijn van Erwan Seure-Le Bihan die reeds meewerkte aan de reeks Orakel en die zijn talenten al liet blijken in andere Franse nog niet vertaalde strips.
Zijn tekeningen zijn bijzonder verfijnd, exacte en zijn telkens verrassend. Samen met de inkleuringen maken ze dit eerste deel tot een zeer duidelijke en begrijpbare strip waarbij je heel snel het universum verkent en je toelaat deze toch wel onbekende situaties en machines te begrijpen.
De personages zijn zeer boeiend en origineel, ze zijn geloofwaardig getekend en wekken onmiddellijk je sympathe op.<br />
Scenarist Istin verrast hier, niet terug een zoveelste verhaal over kolonisatie maar een verhaal over moed, gerechtigheid, vriendschap en vooral actie.
Vanaf het begin van het verhaal wordt je meegenomen in de wereld van Snipers en deze laat je niet meer los tot het einde.<br />
Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de vele originele landschappen en machines. Via flash-backs uit het verleden krijg je meer te weten over “Stock” waardoor het personage nog meer sympathie wint, niettegenstaande zijn “killer” talenten is hij iemand van eer.

Het eerste deel van deze nieuwe reeks is een voltreffer, we lezen een spannend en intrigerend verhaal van een troepje “snipers” die terecht komen in een confronterende situatie waarbij je als lezer gekluisterd verder meegezogen wordt naar een verrassend einde.
Een strip die je meeneemt voor een uurtje in een ander universum en waarbij je na het lezen vooral terug zin krijgt om er terug in te duiken.

Hopelijk zijn de volgende delen ook zo leuk en ontspannend wat is wat een strip hoort te zijn. 100 % amusement.
https://stripinfo.be/recensie.php?recensie=4464