Vleugels van hoop 01: Engelen (PRE-ORDER)

Wander Antunes | Thomas Du Caju

1940. Hebben gevoelens wel een plaats middenin de Battle of Britain? 'Vleugels van hoop' is een compleet verhaal in twee delen.
Scenario Wander Antunes
Tekeningen Thomas Du Caju
Inkleuring Thomas Du Caju
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067645
ISBN Softcover 9789463068260

1940. Hebben gevoelens wel een plaats middenin de Battle of Britain? 
 
Vic Stone, de Britse sterpiloot, gaat ten strijde om het Britse eiland tegen Duitse aanvallen te beschermen. Dag na dag riskeert hij samen met zijn kameraden zijn leven in de lucht. Elke missie kan de laatste zijn. De wanhoop van de jongeman wint geleidelijk terrein dankzij het steeds groter wordende gevaar. Zal de toevallige ontmoeting tussen Vic en de kleine Tom en diens aantrekkelijke moeder de toewijding van Vic aan de strijd versterken of net niet? 

Vleugels van hoop is een compleet verhaal in twee delen, getekend door Thomas Du Caju (De muizen van Leningrad, Betty & Dodge).

De hardcover is reeds verschenen. De softcover verschijnt eind mei 2022, maar is nu al te reserveren. Het boek wordt verzonden zodra het beschikbaar is.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
Vleugels van Hoop is een opmerkelijke oorlogsstrip, die zich afspeelt in 1940 aan de Britse kust, waar piloot Vic Stone met zijn collega’s het Britse luchtruim tegen Duitse aanvallen beschermt. Op een dag wordt hij neergeschoten in de buurt van het huisje van een alleenstaande, aantrekkelijke jonge moeder. Haar zoontje ziet hem neerstorten en vraagt hem mee naar hun huis te komen.

Daar lijkt zich een romantisch verhaal te gaan afspelen, zeker als Ruby een ritje op de motor van Vic niet afslaat. Maar Ruby blijkt wat donkere geheimen te hebben, waarbij het feit dat ze haar geld verdient als prostituee nog niet eens het schokkendste blijkt te zijn.

Ondertussen heeft Vic op de luchtmachtbasis nog gedonder met een oud-collega die onverwacht opduikt en lijkt het er sterk op dat een van de piloten een meisje uit het dorp heeft verkracht en vermoord. Genoeg om het moreel te ondergraven, zou je zeggen. Ik laat je hier ook de laatste bladzijde van het eerste van de twee delen van dit verhaal zien, dan ken je meteen ook het tweede geheim van Ruby en mag je je hart vasthouden voor het vervolg van het verhaal. En dat met een boek dat zo’n vrolijk, zomers omslag meekreeg.. Al zijn daar de poppy’s en de onheilspellend ronkende vliegtuigen ook al duidelijk op te zien.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/vleugels-van-hoop-1-engelen/