Angel Wings 06: Atomic

€19,95
Artikelcode 114306
Romain Hugault | Yann

Een Tweede Wereldoorlog avontuur in de Pacific. Van de auteurs van De Nachtuil en Edelweiss.
Scenario Yann
Tekeningen Romain Hugault
Inkleuring Romain Hugault
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065887

WASP-pilote Angela McCloud komt eindelijk aan op het eiland Tinian, de enorme 'Plane Carrier van koraal' die als platform dient voor wel duizend bommenwerpers type B-29 'Flying Superfortress'. Dagelijks vliegen die uit om Japanse steden te begraven onder een meedogenloos bommentapijt...

Daar loopt Angela haar Hawaiiaanse teamgenoot Taaroa tegen het lijf en zet ze haar onderzoek naar de dood van haar zus Maureen voort. Ze ontmoet ook Dora Dougherty, een teamgenoot van haar zus, en ondervraagt haar over de omstandigheden rond het vreemde ongeval dat haar zus het leven kostte.

Angel Wings is een Tweede Wereldoorlog-avontuur van topduo Yann en Romain Hugault (De Nachtuil, Edelweiss). Deel 6 is het einde van de tweede cyclus.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Angel Wings is een strip die eigenlijk verschillende genres combineert – het is een oorlogsstrip, een avonturenstrip en een detective ineen. WASP-pilote Angela McCloud onderzoekt de dood van haar zus Maureen, die ook pilote was en die onder vreemde omstandigheden haar dood vond. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn, want iedereen die meer weet wil in eerste instantie niets vertellen.

Ondertussen bevinden we ons ook tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog en bombarderen de Amerikanen Japan, en krijg je dus ook een stukje geschiedenisles mee. De rol van vrouwen in het leger komt dan uiteraard ook nog niet heel erg subtiel ter sprake, en Angela wordt steeds voor nieuwe projecten ingezet, en als ze te lastig wordt gewoon weer verplaatst.

Uiteindelijk wordt in dit zesde deel in de reeks het raadsel rond de dood van Maureen opgelost, voor de lezer in ieder geval. Dora Dougherty, een teamgenoot van Maureen, blijkt een sleutelfiguur in dat hele verhaal te zijn.
Goed verhaal, fantastische tekeningen.