Angel Wings 05: Black Sands

€19,95
Artikelcode 114305
Romain Hugault | Yann

Een Tweede Wereldoorlog avontuur in de Pacific. Van de auteurs van De Nachtuil en Edelweiss.
Scenario Yann
Tekeningen Romain Hugault
Inkleuring Romain Hugault
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463064934

De kruiser die Angela McCloud en Betty Nutton vervoerde naar het eiland Tinian, waar die laatste een voorstelling moest geven, is getroffen door twee bakas, de gevreesde vliegende bommen, bestuurd door Japanse kamikazepiloten. De actrice, volledig door het dolle heen, wordt naar Hawaii gerepatrieerd en Angela, die blij is dat ze niet langer voor oppas moet spelen, aanvaardt maar wat graag de rol van Joséphine, pilote van een Mustang met opblaasbare reddingsboot, om te patrouilleren voor de kust van Iwo Jima, op zoek naar in zee rondzwalpende piloten.

Op het eiland met zijn zwarte stranden treft de onverschrokken WASP haar oude liefje Rob aan, die de Burma Banshees heeft verlaten om B-29’s te escorteren die Japan bombarderen. Onze heldin blijft vastbesloten om het eiland Tinian te bereiken, waar ze duidelijkheid hoopt te vinden rond de moord op haar zus Maureen... Maar Iwo Jima is nog niet volledig heroverd: in het noorden van het eiland bieden de Japanners nog weerstand, en bereiden een grote kamikaze-aanval voor...

Angel Wings is een Tweede Wereldoorlog-avontuur van topduo Yann en Romain Hugault (De Nachtuil, Edelweiss).

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
17 Jun 2021
Strip Tip
1945, Pacific. Angela McCloud, WASP-pilote, en pin-up Betty Luton belanden op de Amerikaanse basis op het eiland Iwo Jima. Daar komt McCloud een bekende tegen en kan ze zich eindelijk weer nuttig maken.

Door Martijn Douma

Taxichauffeur
Na een aantal missies te hebben uitgevoerd krijgt Angela McCloud de opdracht om Betty Lutton te vergezellen. Lutton is een beroemde pin-up, die het moreel van de Amerikaanse troepen in de Pacific moet zien op te krikken. Daar is McCloud uiteraard niet bepaald blij mee: ze heeft zich al bewezen, dus om nou als taxichauffeur te worden weggezet…

Weer aan de slag
Na aan de dood te zijn ontsnapt belanden Angela en Betty op het zwaveleiland Iwo Jima (vandaar de titel van het album: Black Sands), waar een Amerikaanse legerbasis gevestigd is. Terwijl Betty, die inmiddels niet meer zo opgefokt is als we hier meldden, in de ziekenboeg ligt, komt Angela een oude bekende tegen. Ze weet vervolgens ook voor elkaar te krijgen dat ze haar steentje mag bijdragen in de lucht: de commandant kan wel een WASP-pilote gebruiken. Angela mag in een P-51 Mustang langs de kust patrouilleren, om noodsignalen op te vangen en piloten in nood te zoeken. De glimlach op McClouds gezicht zegt alles: dit is een aardje naar haar vaartje. De vaart erin
Een verhaal vol vaart, met veel actie en spanning. Dat is aan doorgewinterd scenarist Yann wel toevertrouwd. Bij Yann kun je bijna beter de vraag stellen aan welke reeksen hij niet heeft meegewerkt, zo langs is zijn lijst. Denk aan De onnoembaren, XIII Mysterie, Suske en Wiske, Theodoor Cleysters, Robbedoes en Kwabbernoot en bij Silvester Strips de vliegtuigreeksen Edelweiss en De nachtuil. Enige punt van aandacht vind ik dat de dialogen op sommige plekken wel wat clichématig aandeden. Maar als dat alles is…Prachtig getekend
De tekeningen van Romain Hugault zijn werkelijk prachtig: de vliegtuigen staan er zeer gedetailleerd op. Hugault weet zijn personages ook op een leuke manier te portretteren, met humor en in een stijl die richting het karikaturale gaat. De zeezichten, luchten, landschappen: allemaal schitterend! De tekenaar heeft zelf de inkleuring gedaan en ook dat is genieten. Wat een fijne tekeningen!

Voluptueuze heldin
Bij onze heldin springt vooral in het oog dat ze nogal voluptueus is, ofwel: ze heeft enorm dikke tieten. Ik ben zo vrij om dit vrij plat te omschrijven, omdat deze serie heel bewust niet enkel om vliegtuigen draait. Een voorkeur van de tekenaar en veel van zijn fans (en dat is natuurlijk prima). Het lijkt mij dat McCloud de hele dag met rugpijn loopt, maar goed.

Aanrader dit album! Ook als je niet per se iets hebt met vliegtuigstrips. We kijken al uit naar het slot van deze ‘Pacific’-trilogie!

Van dit album verschijnt ook een luxe editie met een oplage van 444 exemplaren. Deze editie heeft een andere covertekening en is voorzien van een stand-up display van een vliegtuig en een ex-libris. Hoe fraai deze editie is kunnen we helaas niet beoordelen omdat we deze niet ontvangen hebben, maar de omschrijving belooft veel goeds.