Afrikakorps 02: Crusader

€19,95
Artikelcode 213072
Olivier Speltens

Afrikakorps is een Tweede Wereldoorlog-avontuur geschreven en getekend door Olivier Speltens (De hel van het Oostfront).
Scenario Olivier Speltens
Tekeningen Olivier Speltens
Inkleuring Olivier Speltens
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067089

November 1941. Na Operatie Battleaxe ging de zomer aan het Noord-Afrikaanse front vrijwel zonder problemen voorbij. De legers maakten van deze pauze gebruik om hun militaire posities te versterken. Rommel besluit om Tobroek, een diepzeehaven en strategische positie aan de Middellandse Zee, aan te vallen. Joachim Von Richter voegt zich bij zijn mannen om deel te nemen aan het offensief. In het hart van de woestijn zullen mannen en machines in de hel gestort worden!

Het Afrikakorps (Deutsches Afrikakorps, DAK) was tijdens de Tweede Wereldoorlog het expeditieleger van de Duitsers in Noord-Afrika. Het werd initieel gemobiliseerd als een ondersteunende kracht om de Italiaanse verdediging van de Afrikaanse koloniën te versterken. Na hun training bleven ze, onder het commando van de iconische maarschalk Erwin Rommel, onder verschillende namen vechten in Afrika en dat van maart 1941 tot hun overgave in mei 1943.

Afrikakorps is een drieluik van Olivier Speltens (De hel van het Oostfront).

Snelle bestellers krijgen er tevens GRATIS een A3-Kunstdruk bij cadeau. OP=OP!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
16 Jun 2021
9e Kunst
Tweede deel van een trilogie rond het Afrikakorps, het Duitse expeditieleger in Afrika tijdens WOII. In een technisch onderlegde en meeslepende strip krijgen we de lotgevallen van een Duitse tankeenheid voor de kiezen. Spetterende veldslagen en goed gepresenteerde geschiedenis in hapklare brokken. We hebben heel wat bijgeleerd zonder het gevoel te hebben dat we aan het leren waren. Missie geslaagd dus!. We hebben heel wat bijgeleerd zonder het gevoel te hebben dat we aan het leren waren. Missie geslaagd dus!

https://9ekunst.nl/2021/05/06/kort-van-stof-april-2021/