De rivieren van het verleden 02: Lamia (+stofomslag)

Stephen Desberg | Yannick Corboz

De jonge Linn steelt een Egyptisch medaillon van onschatbare waarde en belandt plots in het middeleeuwse Parijs. Maar niet zoals wij die kennen...
Scenario Stephen Desberg
Tekeningen Yannick Corboz
Inkleuring Yannick Corboz
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 72
ISBN Hardcover 9789463060479

De jonge Linn steelt een Egyptisch medaillon van onschatbare waarde van de gewelddadige Argonovitch. Op het medaillon wordt de mysterieuze (en tot dusver onbekende) godheid Aton vernoemd. Terwijl Linn aan de woede van Argonovitch probeert te ontkomen belandt ze plots in het middeleeuwse Parijs. Maar er klopt iets niet. Hoewel de tijd en plaats juist zijn lijkt er zich een alternatieve geschiedenis af te spelen…

De rivieren van het verleden is een compleet verhaal in 2 delen, geschreven door Stephen Desberg (De engelen van Auschwitz) en wonderschoon getekend door Yannick Corboz (Moordenaar op maat, De Verhoeven Brigade).

Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
12 Sep 2023
Striptease
Het verhaal begint in 2016. Frankrijk wordt belaagd door een horde afschuwelijke, moorddadige, weerwolfachtige monsters, de shayks. Ze plunderen en moorden, maar lijken onder leiding te staan van een gemaskerde man, meester Worn. In Parijs leren we dan een inbreekster kennen, de roodharige Linn. Ze vertelt zelf haar verhaal en herhaald maar steeds al haar bijnamen, zonder haar echte naam te noemen. Van de Rus Argonovitch krijgt ze opdracht een bepaald Egyptisch juweel te stelen. Dat juweel is in bezit van een zekere Lamia, een bloedmooie Egyptische. Linn steelt het juweel, maar wil weten wat het voor iets is. Ze laat het taxeren door een heler die het als uiterst zeldzaam en kostbaar inschat. Er staat een inscriptie in van Aton, de eerste monotheïstische farao. Lamia krijgt het juweel terug, maar het laat Linn niet los. Ze gaat samenwerken met Lamia om het verhaal achter het juweel te ontdekken. Ze besluiten naar Egypte te reizen en de bron van het juweel en het verhaal te ontdekken. Argonovitch gaat mee, hij is er van overtuigd dat het juweel heeft met Akhnaton, de farao die het monotheïsme, het geloof in één god, beleed. En dát is wat hij wil weten. Maar ze weten zich achtervolgd door meester Worn en de shayks. De reis wordt een race tegen de klok. Uiteindelijk doen ze een belangrijke ontdekking in de Egyptische woestijn. Op die plek komt het tot een confrontatie tussen alle hoofdfiguren.

Hoewel het verhaal onderhoudend is, is het zoals vaker bij Desberg een wirwar van namen, gebeurtenissen en elkaar verbonden personages. Wie welke rol speelt wordt naar het einde toe wel duidelijker. Maar ondanks dat je als lezer bij de les moet blijven is het verhaal toch ook onderhoudend en het tekenwerk uitstekend.

https://www.stripschap.nl/pages/topics/de-rivieren-van-het-verleden-2-lamia.php?p=10