De Verhoeven brigade 01: Rosie (+stofomslag)

Pascal Bertho | Yannick Corboz

Een detectivereeks gebaseerd op de succesvolle romans van Pierre Lemaître.
Scenario Pascal Bertho
Tekeningen Yannick Corboz
Inkleuring Sebastien Bouët, Fabien Blanchot
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 72
ISBN Hardcover 9789463068918

Een detectivereeks gebaseerd op de succesvolle romans van Pierre Lemaître.

De bom deed haar werk, op dat vlak kon de dader tevreden zijn. De overlevenden van de explosie trachten de zwaargewonde slachtoffers te redden die op de grond verspreid liggen. Jean rent de metro in. Hij is niet van plan iemand te helpen. Hij bracht de bom tot ontploffing. Jean Garnier, voor de burgerlijke staat ‘John Garnier’, heeft niets meer te verliezen: zijn moeder zit in de gevangenis, zijn vriendin werd vermoord en hij is werkloos.

Wat hij wil is heel simpel: een paspoort, vliegtickets naar Australië voor zijn moeder en hemzelf en vijf miljoen euro. Hij wil enkel met commissaris Camille Verhoeven spreken, zo niet detoneert hij de zes andere bommen op die hij verstopt heeft...

Camille Verhoeven is geboren met hypotrofie en is slechts 1,45 m groot. Hij is een eenzame, discrete en ijverige man. Zijn ervaring stelde hem in staat een bont en efficiënt team samen te stellen. Het team bestaat uit Louis, rijk en elegant, Armand, nauwgezet en gierig en Jean-Claude, flierefluiter en rokkenjager. Zal deze unieke brigade erin slagen de aanslagen te verijdelen?

Ieder deel van De Verhoeven brigade is een afgeronde zaak.

Boek 1+2 zijn samen tijdelijk ook verkrijgbaar als voordeelpakket.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
28 Jul 2022
Moors Magazine
Pierre Lemaïtre schreef een reeks succesvolle detectives rond Camille Verhoeven en zijn opmerkelijke speurdersbrigade. Verhoeven heeft de ziekte hypotrofie en is daardoor maar 1 meter 45 lang. Hij is een wat eenzame, discrete en ijverige man die een relatie heeft met een mooie televisiepresentatrice. Zijn ervaring stelde hem in staat een bont en efficiënt team samen te stellen dat bestaat uit Louis Mariani, rijk en elegant, Armand, nauwgezet en gierig en Jean-Claude Maleval, flierefluiter en rokkenjager.

In deel 1, Rosie, gebaseerd op het boek Rosie and John, draait het om een jonge man, John, die een aanslag met een bom heeft gepleegd en die dreigt nog zes bommen te laten ontploffen als hij niet vijf miljoen euro, een paspoort en twee tickets voor Australië krijgt, voor hem en zijn moeder Rosie, die in de gevangenis zit voor de moord op zijn vriendin.

John wil alleen praten met Camille Verhoeven, en Verhoeven en zijn brigade doen er alles aan om verdere bomexplosies te voorkomen, maar ze hebben te maken met een hardnekkige verdachte, een moeder die een ingewikkelde geschiedenis heeft, de antiterrorisme-eenheid die maar al te graag de zaak wil overnemen en een commissaris die van het ene huwelijk naar het andere hobbelt.

Rosie is om te beginnen een intrigerend en goed verteld verhaal, dat bovendien fantastisch goed getekend is, waarbij de inkleuring door Sébastien Bouët en Fabien Blanchot extra vermelding verdient. Verhoeven komt in dit eerste deel al behoorlijk goed uit de verf, de rest van zijn brigade nog wat minder, maar ik kan me nu al verheugen op de volgende delen. Sublieme strip!
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/verhoeven-brigade-rosie/