Detectives 04: Martin Bec

€9,95
Artikelcode 214054
Hanna | Labourot | Lou

Detectives is gebaseerd op het verhaal Zeven Detectives. Het is een reeks van 7 complete verhalen waarin in ieder deel een andere beroemde speurneus wordt belicht.
Scenario Herik Hanna
Tekeningen Thomas Labourot
Inkleuring Lou
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463065092
ISBN Softcover 9789463065221

Parijs, 1932. Het lijk van een vrouw wordt gevonden op de binnenplaats van het gebouw waar ze woont. Ze werd door het venster gegooid. Het lijkt erop dat dit een routineonderzoek wordt voor Commissaris Bec. Maar ondanks dat alle medebewoners thuis waren op het moment van de moord heeft niemand iets gezien of gehoord. Minstens één of twee onder hen houdt iets verborgen voor de commissaris. Een slecht idee. Hij zal immers niet rusten voor hij de stilte doorbroken heeft.

Inspecteur Bec, intussen de bekendste speurder van Parijs, wordt geconfronteerd met een misdaad die even geheimzinnig als afgrijselijk is. Om deze zaak op te lossen zal de commissaris zich in de mist van Parijs moeten verliezen. Of komen die walmen van zijn geliefde pijp? Bec zal zijn inspanningen moeten verdubbelen om deze sombere en verbazingwekkende affaire op te helderen.

Detectives is gebaseerd op het verhaal Zeven Detectives. Het is een reeks van 7 complete verhalen waarin in ieder deel een andere beroemde speurneus wordt belicht.

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Parijs, 1932. Een vrouw maakt een dodelijk val uit een flatgebouw. Het lijkt een eenvoudige zaak. Maar commissaris Martin Bec voelt aan zijn water dat er iets niet klopt: alle flatbewoners waren thuis, maar niemand heeft iets gezien of gehoord…

Door Martijn Douma

De zaak lijkt niet al te ingewikkeld, omdat de zwerver die op de binnenplaats woonde verdwenen is, net als de juwelen van de overleden vrouw. Dat ze de echtgenote van Jean-Baptiste Clerc, van de zedenpolitie, blijkt te zijn maakt het voor Bec wrang. Het gaat immers om een collega, die op het moment van het ongeluk overigens niet thuis was.

Zwerver
De schijnbaar eenvoudige zaak laat Bec maar niet los. Dus hij laat het niet rusten en overhoort alle bewoners van het flatgebouw, stuk voor stuk. Daar komt nauwelijks iets uit. De zaak begint pas te lopen wanneer de commissaris meer te weten komt over het verleden van de zwerver.


Boeiend
Ook in dit vierde deel uit de reeks Detectives wordt de zaak opgelost. En ook nu is het een boeiend verhaal, Herik Hanna levert een kwalitatief goed en consistent scenario.

Close-ups
Thomas Labourot is de vierde van de zes tekenaars die het totaal van zeven albums in deze reeks zullen vullen. Hij maakt veel gebruik van close-ups en werkt met karakteristieke koppen, leuk, hooguit wat houterig. Het draait vooral om de karakters in dit werk. De tekeningen zijn ook in dit album dus weer dik in orde.

Detectives is een reeks waarin tot nu toe alle albums sterk zijn: heerlijke whodunnits! Ook het vierde deel, Martin Bec – Het stille hart is weer geweldig. We kijken uit naar de resterende 3 delen!
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Detectives is de overkoepelende titel van een zevendelige reeks strips die eigenlijk te beschouwen zijn als een soort spin-off van de strip Zeven Detectives uit de stripreeks Zeven. Het opmerkelijke aan deze Detectives-strips is dat ze allemaal, stuk voor stuk, vele malen beter zijn dan de oorspronkelijke strip.

De zeven detectives uit die oorspronkelijke strip krijgen hier ieder hun eigen verhaal, en die zaken zitten allemaal even ingenieus en verrassend in elkaar, en de strips zijn bovendien fenomenaal goed getekend en subliem ingekleurd. Ook het vierde deel in de reeks, over de Franse commissaris Martin Bec, zit weer geweldig in elkaar.

Er wordt een dode vrouw gevonden op de binnenplaats van een Parijs gebouw. Ze is door een raam gegooid, maar de bewoners hebben niets gehoord of gezien. Toch lijkt de zaak snel opgelost, al heeft Martin Bec wat vragen die om antwoorden smeken. En dan blijkt de geschiedenis toch net even anders in elkaar te zitten.

Het scenario van Hanna is weer fentastisch, de tekeningen van Labourot onovertroffen en de inkleuring van Lou zorgt er voor dat de reeks nog mooier bij elkaar gehouden wordt. Een nieuw hoogtepunt in een geweldige reeks strips.