Het magieboek van Elfie 01: Bretagne

Artikelcode 510711
Arleston | Alwett | Mini Ludvin

Een lief en avontuurlijk verhaal over de mysteries en charme van het dagelijks leven.
Scenario Christophe Arleston, Audrey Alwett
Tekeningen Mini Ludvin
Inkleuring Hélène Lenoble
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 80
ISBN Hardcover 9789464840094
ISBN Softcover 9789464840100

Sinds hun moeder is overleden wonen Elfie en Magda bij hun chagrijnige tante. Maar dan komt hun oudste zus terug uit Londen. Ze heeft een dubbeldekker omgetoverd tot mobiele boekwinkel om ermee van dorp naar dorp te rijden. Dat is de start van een nieuw leven!

Hun eerste stop is op een Bretons eiland waar een oude ruzie vanwege een geheimzinnige verloren gegane postzegel de bevolking bezighoudt. Bovendien ontdekt Elfie dat ze het talent voor magie van haar moeder heeft geërfd, samen met een magisch boek dat ze moet voeden met haar verhalen…

Het magieboek van Elfie is een lief en avontuurlijk verhaal over de mysteries en charme van het dagelijks leven, geschreven door Christophe Arleston en Audrey Alwett. Een absolute aanrader voor lezers van Het dagboek van Cerise.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
26 Feb 2024
MOORS MAGAZINE
Elfie en haar iets oudere zusje Magda wonen sinds hun moeder is overleden bij hun chagrijnige tante, maar dan komt hun oudste zus, die net achttien en dus meerderjarig is geworden, terug uit Londen, waar ze een oude dubbeldekker heeft omgetoverd tot een mobiele boekwinkel om mee van dorp tot dorp te rijden. Ze heeft bovendien van de rechter de voogdij over haar twee jonge zussen gekregen, dus ze gaan meteen met zijn drieën op pad, zeer tegen de zin van de tante in.

Ze rijden eerst naar een Bretons eiland waar ze vroeger wel eens geweest waren, en komen daar meteen terecht in een oude ruzie die het hele dorp in tweeën splitst. Het blijkt om een zeldzame postzegel te gaan die door toedoen van een van de ruziënde mannen zoek is geraakt.

Elfie heeft van haar moeder een geheimzinnig leeg boek gekregen met ingelegde edelstenen en als titel “Voed me” – als ze er een verhaal in schrijft blijkt dat ze daarmee wonderlijke krachten in gang zet, want Elfie blijkt wat magische krachten van haar moeder geërfd te hebben, en die blijken haar te helpen bij het speuren naar de vermiste postzegel, en het terugbrengen van de rust in het dorp.

Het magieboek van Elfie lijkt gemaakt voor jonge meisjes, maar er zitten zoveel lagen in deze geweldige strip dat elke serieuze stripliefhebber deze strip met ontzettend veel plezier zal lezen. Zo is na dit eerste deel nog steeds niet duidelijk hoe de moeder van de meisjes is overleden en hoe Magda haar ene been is kwijtgeraakt. Maar we hebben de drie totaal van elkaar verschillende zussen wel goed leren kennen, en ik wil dit drietal heel graag volgen op hun avonturen met die opmerkelijke rijdende boekenwinkel.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/het-magieboek-van-elfie-1-bretagne/