De drenkelingen van de Metropolitain 02: Moord in het station

Artikelcode 117212
Patrice Ordas | Nathalie Berr

Parijs, januari 1910. Het water van de Seine dreigt de kades, straten en galerijen van de metropool te overstromen. De burgers van Parijs laten zich niet kisten en zetten hun dagelijkse activiteiten voort.
Scenario Patrice Ordas
Tekeningen Nathalie Berr
Inkleuring Sébastien Bouet
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067744
ISBN Softcover 9789463067751

Parijs, januari 1910. Het water van de Seine dreigt de kades, straten en galerijen van de metropool te overstromen. De burgers van Parijs laten zich niet kisten en zetten hun dagelijkse activiteiten voort. Op de Place Vendôme polijst Louise juwelen die besteld werden door de rijken en machtigen der aarde. Zodra de avond valt komt Montmartre tot leven. Valentin, leerling-juwelier op de Plaçe Vendôme, wordt achtervolgd door een bende 'Apaches', anarchisten die de bourgeois beroven. Hun leider, Le Fennec, aast op de sieraden in de kluis van het atelier waar de jongeman werkt. Maar Le Fennec weet niet dat hij in de gaten wordt gehouden door de beroemde Tigre Brigade van Commissaris Sébille...

De drenkelingen van de Metropolitain is een compleet verhaal in twee delen.

Ook verkrijgbaar als hardcover VOORDEELPAKKET.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

h
13 Jan 2022
Holly Moors, Moors Magazine
De Drenkelingen van de Metropolitain is een stripverhaal in twee delen dat zich afspeelt in Parijs in 1910. Het is voor een deel een detectiveverhaal over een juwelenroof en brutale gangsters die niet terugdeinzen voor moord, maar het laat tegelijkertijd een beeld zien van het Parijs van ruim honderd jaar geleden, waarin armoede en ziekte een allesoverheersende rol speelden.

Bendeleider le Fennec heeft de juweliersleerling Valentin bij zijn bende ingelijfd en hem nog meer afhankelijk gemaakt door hem met zijn liefje annex hoertje te laten slapen. Dat meisje is zwaar ziek en Le Fennec weigert medicijnen voor haar te kopen terwijl hij alle buit die hij verovert verstopt om op een goed moment naar Amerika te kunnen vertrekken. Dat is uiteraard vragen om moeilijkheden.

Er lopen in dit verhaal een aantal verhaallijnen door elkaar heen die heel ingenieus met elkaar verweven worden, en alles wordt met een verrassende ontknoping perfect afgerond, al zal niet iedereen de afronding even bevredigend vinden. Geweldig verhaal, dat je eigenlijk twee keer moet lezen omdat je de eerste keer toch wat belangrijke details zijn ontgaan (en alles telt in dit verhaal) met fraaie tekeningen. En het Genre? Historische politieroman? Thriller? Uitstekende strip, laten we het daar maar op houden.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-drenkelingen-van-de-metropolitain-2-moord-in-het-station/