Rode Zone 01: Carrera

€19,95
Artikelcode 119961
Philippe Pinard | Olivier Dauger

Het autosalon van 1955. Een legendarische auto verschijnt in de hallen van het Grand Palais: de Porsche 356 Carrera, een sportmodel dat geboren is om te winnen.


Scenario Philippe Pinard
Tekeningen Olivier Dauger
Inkleuring Laurent Carpentier
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463066624

Het autosalon van 1955. Een legendarische auto verschijnt in de hallen van het Grand Palais: de Porsche 356 Carrera, een sportmodel dat geboren is om te winnen.Wie krijgt de eer om dit mechanische wonder te besturen? Laurent Beaumont, een jonge amateur-rallycourreur die hoopt professioneel te worden is één van de kandidaten. Voordat hij mag deelnemen aan prestigieuze races als de Monte-Carlo-rally, de Coupe des Alpes of de Luik-Rome-Luik-marathon, moet hij de directie van Porsche zien te overtuigen. Met zijn charme en knappe uiterlijk tracht deze verleider via een omweg zijn doel te bereiken. Als we Françoise Sagan mogen geloven is snelheid een "golf van geluk". Dat is goed mogelijk, maar intussen moet je wel uitkijken voor het... ongeluk.

Rode Zone is een compleet verhaal in 2 delen. Ook verkrijgbaar als voordeelpakket.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
14 Nov 2020
Striptip
De nieuwe Citroën DS19 moet op de autosalon van 1955 in Parijs het klapstuk worden. Laurent Beaumont, hoofdverkoper bij Citroën, zou er graag de show mee stelen. Maar omdat hij niet van de vrouw van zijn baas kan afblijven wordt hij ontslagen. De overstap naar het minder bekende Porsche is snel gemaakt. Misschien kan hij daar in zijn vrije tijd ook nog van profiteren, want hij mag graag rally’s rijden en wil dolgraag met de grote jongens meedoen.

Zowel de tekeningen als het verhaal passen goed bij het tijdperk waarin het verhaal zich afspeelt. Het ziet er namelijk behoorlijk klassiek dan wel oubollig uit en komt ook zo over. Knappe auto’s komen in colonne voorbij. Voor autoliefhebbers genoeg te genieten, voor anderen aanzienlijk minder. En zeer irritant: “het autosalon” komt regelmatig voorbij.
https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november/