Rode Zone 02: Monte Carlo

€19,95
Artikelcode 119962
Philippe Pinard | Olivier Dauger

Het autosalon van 1955. Een legendarische auto verschijnt in de hallen van het Grand Palais: de Porsche 356 Carrera, een sportmodel dat geboren is om te winnen.


Scenario Philippe Pinard
Tekeningen Olivier Dauger
Inkleuring Laurent Carpentier
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463066631

Rally van Monte Carlo 1956. In een genadeloos duel komen twee legendarische auto's tegenover elkaar te staan: de nieuwe Porsche Carrera 1500 GS en de Citroën DS 19. Beiden rijden hun eerste parcours tijdens deze beroemde winterrace. Voorwielaandrijving en imperiale wegligging voor de DS, achterwielaandrijving en duivelse vitaliteit voor de Carrera. Radicaal verschillende mechanische keuzes die veel inzicht eisen van hun bestuurders.De genadeloze chronometer bepaalt het aantal strafpunten. Op de ijzige wegen van Turini worden de verloren seconden goedgemaakt in de mist van een verloren vriendschap. Dromen van glorie vervagen na een klein manoeuvre van het stuur op een dodelijk traject.

Rode Zone is een compleet verhaal in 2 delen. Ook verkrijgbaar als voordeelpakket.

2 reviews

3 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
07 Dec 2020
Moors Magazine
Voor strips over vliegtuigen of auto’s moet je in Frankrijk zijn, daar hebben ze een ongelofelijk lange traditie van strips waarin met name ook auto’s een centrale rol spelen. In de tweedelige strip Rode Zone draait het om de Porsche Carrera 1500 GS en de Citroën DS 19. Sterke punten: voorwielaandrijving en imperiale wegligging voor de DS, achterwielaandrijving en duivelse vitaliteit voor de Carrera. Radicaal verschillende mechanische keuzes die veel inzicht en behendigheid eisen van hun bestuurders. Beide auto’s ondergaan hun eerste test tijdens de Rally van Monte Carlo in 1956, een beroemde en beruchte winterrace.

Nu heb ik persoonlijk weinig tot niets met auto’s (ik heb zelfs nooit een rijbewijs gehad), maar de manier waarop het verhaal verteld wordt is ook wat waard, en dat is wel bijzonder, want we hebben hier te maken met een hoofdrolspeler die je op zijn zachtst gezegd onsympathiek mag noemen. Laurent Beaumont is een gladjakker, een mooie jongen met gladde praatjes die zich tot topverkoper bij Citroën heeft opgewerkt en ondertussen elke belangrijke vrouw versiert die hij maar krijgen kan.

Beaumont is ook amateur-rallycoureur, maar hij droomt er van een prof te worden. Via een omweg komt hij binnen bij Porsche, en weet hij de directeur zo ver te krijgen dat hij in een Porsche naar Monte Carlo mag, als bijrijder weliswaar, maar toch. Als uiteindelijk de twee auto’s tegen elkaar uitkomen in de Rally van Monte Carlo is er ook een vriendschap aan gegaan. Beaumont zet alles op alles om die race te winnen, en of dat lukt? Daarvoor moet je de twee delen van deze strip toch echt zelf aanschaffen. Hoogmoed komt voor de val, maar strips kunnen soms verrassen, nietwaar.

Voor autoliefhebbers is deze tweedelige strip zonder meer een aanrader, maar als je een verhaal wil lezen over een etterbak die alles er voor over heeft om zijn dromen waar te maken, en die daar zelfs zijn vriendschappen voor opoffert, dan heb je hier ook een sterk verhaal.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/rode-zone/
s
14 Nov 2020
Striptip
Laurent Beaumont heeft het voor elkaar: hij mag de rally van Monte Carlo rally rijden in 1956. In een Porsche 1500 GS van zijn baas. Maar daarvoor moet hij wel zijn racemaatje passeren, die uiteraard ook deelneemt, in een Citroën DS 19.

Olivier Dauger gaat helemaal los met veel tekeningen van klassieke auto’s die zelfs voor mensen die niet per se autoliefhebber zijn goed te pruimen zijn. De vele plaatjes van besneeuwde berghellingen en ijzige wegen zijn dik in orde. Bovendien is de strijd tijdens de rally zelf spannend om te lezen, al blijven de getekende koppen star en stram.
https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november/