De Zeearend 02: Grote Oceaan 1917

€9,95
Artikelcode 214204
Philippe Thirault | Enea Riboldi

Tijdens de Eerste Wereldoorlog controleren de Duitsers alle internationale wateren om de bevoorrading van hun vijanden tot zinken te brengen...
Scenario Philippe Thirault
Tekeningen Eneau Riboldi
Inkleuring Joëlle Comtois, Enea Riboldi
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463066037
ISBN Softcover 9789463066044

1916. Op bevel van de Kaiser, voert Hugo von Krüger het commando over het krachtige zeilschip Seeadler. Hij brengt koopvaardijschepen tot zinken om de bevoorrading van geallieerden te verstoren, maar zijn erecode verbiedt hem om slachtoffers te maken. De komst van een Franse bemanning die niet van plan is om lijdzaam toe te kijken, waaronder de mooie Pénélope de Luynes, zet het leven aan boord totaal op zijn kop.

Geïnspireerd op het leven van de “laatste zeerover”, Felix von Luckner (1881-1966)

De Zeearend is een compleet verhaal in 2 delen. Lees van dezelfde scenarist ook het tweeluik Shanghai Dream.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
31 Aug 2020
Moors Magazine
De Zeearend is het verhaal van Hugo von Krüger, die in 1916 op bevel van de Kaiser het commando heeft gekregen over het krachtige zeilschip Seeadler. Het is de bedoeling de bevoorrading van de geallieerden te verstoren door hun koopvaardijschepen tot zinken te brengen, maar von Krüger is een bijzondere man met een erecode: hij wil geen slachtoffers maken.

Daardoor komt hij regelmatig on botsing met zijn eigen officieren, en hij komt in de problemen als hij de bemanning van een Frans schip meeneemt, die niet van plan zijn om maar gewoon braaf de gevangene te spelen. Onder die Fransen is ook de mooie Penélope de Luynes, en die levert nog wat extra problemen op.

In dit tweede deel van de tweedelige strip, die overigens gebaseerd is op het leven van Felix von Lückner (1881-1966), die ook wel bekend stond als “de laatste zeerover”, volgen we de Zeearend naar de Grote Oceaan, waar ze een tussenstop zullen moeten maken omdat een groot deel van de bemanning, en ook Penélope, scheurbuik hebben gekregen. Ze stranden op een van de benedenwindse eilanden, en vanaf dat moment gaat het echt allemaal mis. Meer vertel ik niet.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-zeearend-deel-2-grote-oceaan-1917/