De kracht van Atlantis 01: De vlucht van de Coleopter

Artikelcode 111231
Bruno Marchand

'De Kracht van Atlantis' is een compleet verhaal in 2 delen en brengt een hommage aan de wereld van de luchtvaart.
Scenario Bruno Marchand
Tekeningen Bruno Marchand
Inkleuring Bruno Marchand
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067140

1887, een meteoriet stort neer op aarde. 1944, een Duitse wetenschappelijke missie gaat op zoek naar buitenaardse brokstukken. Op hetzelfde moment neemt James Montfort, een jonge piloot van de Vrije Fransen, dienst bij de RAF om te vechten voor de geallieerden.
Het is het begin van een avontuur dat de wereld in een ongeziene crisis zal storten.

De Kracht van Atlantis is een compleet verhaal in 2 delen en brengt een hommage aan de wereld van de luchtvaart. Geschreven en getekend door Bruno Marchand (Een paar stappen naar het licht: boek 4+5 verschijnen zomer 2021).

Ook verkrijgbaar als voordeelpakket.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
1887. Een grote meteoriet stort neer op onze planeet. Een hele poos later, in 1944 om precies te zijn, gaat een Duitse wetenschappelijke missie op zoek naar buitenaardse brokstukken onder leiding van professor Steiner. Op hetzelfde moment vecht James Montfort, een jonge piloot van de Vrije Fransen, bij de RAF aan de kant van de geallieerden. Maar er zit een luchtje aan; militaire vliegtuigen worden gekaapt door een onbekende organisatie, waar die meteoriet wel eens iets mee te maken kan hebben.

‘De kracht van Atlantis’ is een hommage aan de luchtvaart door Bruno Marchand. Zo draait een groot deel van het verhaal rond vliegtuigen, maar zit er met die meteoriet ook een mystiek kantje aan. Op zich is de plot dus duidelijk, maar door de overdaad aan dialogen raken we soms het spoor bijster. Gelukkig maakt de tekenstijl veel goed en staan we er maar al te graag bij stil. Die doet ons denken aan het tekenwerk van Cosey.

Grafisch blijft de verwantschap met de school van de klare lijn, hoewel duidelijk, ambigu. Dit is te wijten aan een lijn die niet alle finesse en precisie heeft, of aan een inkleuring die vervaagd overkomt. Op zich, mits een modernere tekenstijl, zou dit album beter in de huidige tijdsgeest passen waar alles gestroomlijnd en dynamisch moet zijn. Al bij al is ‘De kracht van Atlantis’ een behoorlijk tweeluik, hoewel het anno 2021 net iets straffer mag zijn dan dit.

https://www.instagram.com/deboekenman/