De kracht van Atlantis COMPLEET VERHAAL 01+02

€39,90 €35,00
Artikelcode 111230
Bruno Marchand

'De Kracht van Atlantis' is een compleet verhaal in 2 delen en brengt een hommage aan de wereld van de luchtvaart.
Scenario Bruno Marchand
Tekeningen Bruno Marchand
Inkleuring Bruno Marchand
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 96
ISBN Hardcover 9789463067164

De hele wereld is in de ban van de gekaapte militaire vliegtuigen, het symbolische machtsvertoon van een onbekende organisatie. Ondertussen zoekt Jonas Montfort naar een manier om de plannen van professor Steiner te dwarsbomen. Maar hoe houd je een man tegen die zelfs de menselijke wil controleert?

De Kracht van Atlantis is een compleet verhaal in 2 delen en brengt een hommage aan de wereld van de luchtvaart. Geschreven en getekend door Bruno Marchand (Een paar stappen naar het licht).

 

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
De Kracht van Atlantis is een ietwat merkwaardige strip in twee delen. Merkwaardig omdat het aan de ene kant een hommage is aan de wereld van de luchtvaart, waarin verschillende bijzondere vliegtuigen uitgebreid te zien zijn, terwijl die hommage is opgehangen aan een verhaal waarin fantasy, legendes en science fiction hand in hand gaan met alle clichés van al die genres.

Zo hebben we de krankzinnige professor die uit is op wereldbeheersing met behulp van de geheimen van Atlantis, en een jonge piloot, die door zijn interesse voor het geheimzinnige verdwenen land Atlantis ongewild de compagnon van die professor wordt. Heel handig, want dan kan de professor op een bepaald moment zijn verhaal aan zijn jonge vriend kwijt. Die piloot moet uiteindelijk de wereld van een zekere ondergang redden, en daarvoor heeft hij onder meer via een visioen contact met Tibetaanse monniken. De pyramides van Egypte spelen in het verhaal ook nog een rol.

Het opmerkelijke is, dat Bruno Marchal er ondanks die clichés er toch in geslaagd is een origineel en boeiend verhaal te maken, en dat heeft onder meer te maken met die vliegtuigen, die hij zo overtuigend kan tekenen. Ook landschappen weet hij adembenemend mooi neer te zetten. Het enige waar hij niet echt sterk in is als tekenaar is het tekenen van mensen, maar eigenlijk hindert dat niet eens.

Het verhaal zit bijzonder goed in elkaar, waardoor dit tweeluik zeker geslaagd kan worden genoemd.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-kracht-van-atlantis/
c
20 Sep 2021
Coole Suggesties
De Kracht van Atlantis is een bijzonder tweeluik over techniek, mysterie, legendes en science fiction. Het is duidelijk dat de tekenaar van deze reeks meer bedreven is in het tekenen van techniek en landschappen, in plaats van mensen – persoonlijk stoorde ik me best wel aan de slordige lijnen waarmee gezichten vorm worden gegeven, aangezien de expressies daarvan verloren gaan. De verhalen zijn sfeervol en nemen soms in vaart af door een overmaat aan uitleg over de verschillende legendes en vertellingen van professoren, maar de avonturen over de hele wereld maken dat weer voor een deel goed. Het is fantasierijk, de koppeling tussen verschillende legendes (en conspiracy theories) is goed gelukt.