De autoreportages van Margot E01: Modellen met stijl

Olivier Marin | Frank LeClercq

Rosewood Margot is journaliste en schrijft gepassioneerd over auto’s. Tijdens haar avonturen komt ze vele legendarische modellen van auto's tegen.
Scenario Olivier Marin
Tekeningen Frank LeClercq
Inkleuring Callixte
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463069496

1934, Autosalon van Parijs… Tijdens het Interbellum is de autoproductie in volle groei. Op het grote Parijse evenement wordt de toekomstige Traction 22 aan het publiek gepresenteerd, maar voor constructeur Citroën lopen de zaken moeilijk en bij de ontwikkeling van dit nieuwe model komen heel wat problemen kijken. In de fabriek aan de Quai de Javel wordt volop naar oplossingen gezocht.

En als de promotie van de nieuwe wagen nu eens werd gekoppeld aan een modeshow? Wie weet kan de elegantie van de populaire Margot helpen om die van het automodel in de verf te zetten…

Lees ook de avonturen van Betsy, het stoere nichtje van Margot.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
12 Sep 2023
MOORS MAGAZINE
De Franse scenarioschrijver Olivier Marin is gek op auto’s, en vooral ook gek op oude auto’s. In zijn strips komt de hele autogeschiedenis van Frankrijk dan ook uitgebreid langs, fraai verpakt in grappige, spannende verhalen rond een aantal vrouwen, zoals Betsy en Margot. De laatste speelt de hoofdrol in Modellen met stijl.

1934, Autosalon van Parijs. Tussen de twee wereldoorlogen is de autoproductie in volle groei. Op het grote Parijse evenement wordt de toekomstige Traction 22 van Citroen aan het publiek gepresenteerd, maar voor constructeur Citroën lopen de zaken moeilijk en bij de ontwikkeling van dit nieuwe model komen heel wat problemen kijken. In de fabriek aan de Quai de Javel wordt volop naar oplossingen gezocht.

En als de promotie van de nieuwe wagen nu eens werd gekoppeld aan een modeshow? Wie weet kan de elegantie van de populaire journaliste Margot, die altijd vol passie over auto’s schrijft, helpen om die van het automodel in de verf te zetten. Margot voelt wel voor, maar zal ook zelf in de auto moeten rijden, en krijgt dan onverwachte concurrentie, terwijl er ok op andere fronten op verschillende manieren geprobeerd wordt Citroën te dwarsdomen.

Voor echte autoliefhebbers is dit weer een juweel van een strip, want er komen heel wat klassiekers langs, perfect getekend door Frank Leclercq, en je krijgt een stukje echte autogeschiedenis mee. En voor de gewone stripliefhebber is alles verpakt in een vermakelijk, spannend verhaal. Wat wil je nog meer?

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/modellen-met-stijl/
9
28 Nov 2022
9ekunst.nl
1934, het autosalon van Parijs: De nieuwe Traction 22 wordt voorgesteld. Margot, zangeres, elegant, model, racepilote en nog een hele hoop meer, wordt ingehuurd om de wagen aan te prijzen. Mooie tekeningen in een klare lijnstijl, sterke vrouwen, flitsende wagens en gekonkelfoes achter de schermen maken het album af. Als dit jouw dingetje is en je suspension of disbelief wel tegen een stootje kan, is dit album iets voor jou.

https://9ekunst.nl/2022/11/06/kort-van-stof-september-2022-2/