De Orde van de Drakenridders 30: De oude

Artikelcode 210930
Ange | Vax

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.
Scenario Ange
Tekeningen Vax
Inkleuring Stéphane Paitreau
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463064163

Met de draken komt de chaos, waar alleen maagden immuun voor zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders.

Helias, acht jaar, losbandig en rebels, wordt door haar vader geslagen. Ze wordt naar de Orde van de Drakenridders gestuurd waar ze een woeste en beruchte, maar claustrofobische krijgster wordt. Haar loopbaan is onstuitbaar. Maar de oorlog dreigt en Helias voelt zich binnen de regels en de muren van het grote fort van waaruit ze het rijk bestuurt opnieuw beklemd, opgesloten...

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
05 Mar 2023
Striptip.nl
Met Helias is als kind niet veel te beginnen. Ze is opstandig en brutaal. Bij de Orde van de Drakenridders blijkt ze geweldig te kunnen vechten. Kennis en diplomatie zijn echter niet aan haar besteed. Maar ze is ambitieus en laat zich niet afstoppen. Tijdens de drakenjacht niet, maar ook niet binnen de Orde zelf. Ze is bereid ver te gaan om de hoogste positie binnen de Orde te bemachtigen: die van ‘de Oude’.

Mooi verhaal over een karaktervol meisje met een groot doorzettingsvermogen. Je komt als lezer meer te weten over de geschiedenis van Helias, die ook in de delen 11 en 20 schittert. Dat maakt dit boek interessanter voor de fans van de reeks dan voor nieuwe lezers. De tekeningen van Vax zijn als vanouds sterk, in dit vijfde album van zijn hand. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2023/