De Orde van de Drakenridders 30: De oude

Artikelcode 210930
Ange | Vax

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.
Scenario Ange
Tekeningen Vax
Inkleuring Stéphane Paitreau
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463064163

Met de draken komt de chaos, waar alleen maagden immuun voor zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders.

Helias, acht jaar, losbandig en rebels, wordt door haar vader geslagen. Ze wordt naar de Orde van de Drakenridders gestuurd waar ze een woeste en beruchte, maar claustrofobische krijgster wordt. Haar loopbaan is onstuitbaar. Maar de oorlog dreigt en Helias voelt zich binnen de regels en de muren van het grote fort van waaruit ze het rijk bestuurt opnieuw beklemd, opgesloten...

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
02 Jun 2023
MOORS MAGAZINE
De Orde van de Drakenridders is een stripreeks waar ik een zwak voor heb – het uitgangspunt is tamelijk krankzinnig, behalve als je je in een fantasywereld durft onder te dompelen – draken verwoesten alles en brengen ellende en chaos met zich mee. Alleen jonge maagden kunnen draken verslaan, en dus heeft de Orde van de Drakenridders, die jonge maagden opleidt om draken te verslaan, gezag, en kunnen ze met koningen en andere machthebbers onderhandelen en aan tafel zitten.

Maar hoe word je een goede drakenridder? In het dertigste deel van de reeks volgen we het meisje Helias dat al vroeg als een wild kind wordt gezien, en dat haar ouders tot wanhoop drijft. Als je in de eerste pagina’s ziet hoe ze de opvoeding aanpakken, met zweepslagen en opsluiting, kun je je voorstellen dat dit meisje het niet gemakkelijk zal krijgen in de Orde. Toch ontwikkelt ze zich al snel tot een van de beste en populairste ridders, en ze schopt het zelfs tot Oude, tot hoofd van de Orde. Maar alles heeft een prijs…

Zoals elke goede science fiction of fantasy houdt ook De Orde van de Drakenridders ons een bijzondere spiegel voor, waarin we via een fantasiewereld naar de huidige maatschappij kijken – kijk hier bijvoorbeeld hoe macht verkregen wordt, wat de prijs daarvoor is en hoe oorlogen ontstaan uit kleine emotionele vonkjes.

Een geweldig verhaal, subliem getekend, een topper in de reeks, die toch al erg sterk is.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-orde-van-de-drakenridders-30-de-oude/
s
05 Mar 2023
Striptip.nl
Met Helias is als kind niet veel te beginnen. Ze is opstandig en brutaal. Bij de Orde van de Drakenridders blijkt ze geweldig te kunnen vechten. Kennis en diplomatie zijn echter niet aan haar besteed. Maar ze is ambitieus en laat zich niet afstoppen. Tijdens de drakenjacht niet, maar ook niet binnen de Orde zelf. Ze is bereid ver te gaan om de hoogste positie binnen de Orde te bemachtigen: die van ‘de Oude’.

Mooi verhaal over een karaktervol meisje met een groot doorzettingsvermogen. Je komt als lezer meer te weten over de geschiedenis van Helias, die ook in de delen 11 en 20 schittert. Dat maakt dit boek interessanter voor de fans van de reeks dan voor nieuwe lezers. De tekeningen van Vax zijn als vanouds sterk, in dit vijfde album van zijn hand. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2023/