De Orde van de Drakenridders 26: Elkaar nooit meer zien

Artikelcode 210926
Ange | Thibaud de Rochebrune

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.
Scenario Ange
Tekeningen Thibaud de Rochebrune
Inkleuring Stéphane Paitreau
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067416

De draken veroorzaken chaos, waartegen alleen maagden immuun zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders. Door een grondverschuiving in de woestijn is er nog slechts één overlevende bij de Orde van de Drakenridders van de Oriënt en de Orde van het Westen. Hun instructies: elkaar doden, want dat is er sinds de vreselijke oorlog van de Sarden van de wereld geworden. En ondertussen heeft de draak vrij spel…

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
Een goed science fiction- of fantasyverhaal is meer dan alleen maar een spannend verhaal in een verzonnen wereld – als het goed is laat het je op een andere manier naar je eigen wereld kijken en komt de boodschap daardoor soms nog harder binnen dan door een realistischer verhaal.

Dat geldt zeker ook voor de stripreeks De Orde van de Drakenridders, die gebaseerd is op het feit dat draken als ze verschijnen een vernietigende chaos veroorzaken, die alleen kan worden bestreden door maagden, die immuun zijn voor de chaos die de draken veroorzaken. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders. In de reeks stripverhalen wordt steeds het afgeronde verhaal van één van die ridders verteld.

Boek 26 begint met een aardverschuiving in de woestijn waarbij een aantal drakenridders om het leven komt – er zijn maar twee overlevenden: een van de Orde van het Westen, een van de Orde van de Oriënt. We komen er al snel achter dat die twee ordes elkaar naar het leven staan, en dat ze elkaar eigenlijk zouden moeten doden. Maar de ridder van het Westen ziet in dat er een draak gedood moet worden, dus er zal samengewerkt moeten worden, en ze neemt haar collega gevangen.

Dan ontstaat er een ingewikkeld proces van conflicterende emoties en belangen, zeker als ze bij een groep Westelijke Drakenridders aankomen en “Oriënt” als “stomme” schildknaap wordt voorgesteld. Blijf je trouw aan de principes van de groep waar je bij hoort en volg je blind bevelen op, of volg je je gezond verstand en denk je terug in de tijd, toen alle drakenridders één grote Orde vormden? Laat je vriendschap toe in een precaire situatie als deze?

Ik ga hier niet veel meer vertellen over het verloop van het verhaal, maar er moet nog wel een draak verslagen worden, en dat doen ze met zijn allen, maar wat er daarna gebeurt? Als je dat wil weten zul je de strip moeten aanschaffen. Goed verhaal, schitterend getekend. Elk deel van de reeks wordt overigens door een andere tekenaar gemaakt, dus het is altijd weer afwachten, maar dit is weer een topper.

https://www.moorsmagazine.com/algemeen/de-orde-van-de-drakenridders-26-elkaar-nooit-meer-zien/