De Orde van de Drakenridders 24: De nachten in Haxinandrië

Artikelcode 210924
Ange | Stéphane Collignon

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.
Scenario Ange
Tekeningen Stéphane Collignon
Inkleuring Stéphane Paitreau
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065993

Tarek is een schurk. Niets is hem dierbaar. Behalve Okra, een voormalige Drakenridder, en naast zijn partner in crime tevens de liefde van zijn leven. Maar wanneer ze wordt vermoord, blijft hij alleen achter. Er is niets meer wat hem tegenwicht kan bieden. Tarek wil wraak en stopt voor niets en niemand om zijn geliefde te wreken. Zelfs niet wanneer hij een Drakenridder-slaaf probeert te bemachtigen...

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
07 Sep 2020
Moors Magazine
In de stripverhalenserie De Orde van de Drakenridders wordt telkens het verhaal van één drakenridder verteld, waardoor je elk willekeurig deel uit de reeks ook apart kunt lezen. Het is daarbij handig als je een paar dingen weet. Zo bestaat de Orde van de Drakenridders uit jonge maagden die speciaal zijn opgeleid om de strijd met draken aan te gaan. Alleen zij kunnen zonder kleerscheuren uit de verwoestende strijd met de alles vernietigende draken tevoorschijn komen.

In het vierentwintigste deel in de reeks, De Nachten in Haxinandrië, wordt eigenlijk het verhaal van twee drakenridders verteld – eerst het verhaal van Orka, die als lijfwacht werkt voor Tarek, maar vermoord wordt, en daarna dat van Sybile, die door Tarek op een slavenmarkt wordt gekocht om de dood van Orka te wreken.

Dat is in het kort de kern van het verhaal. Het duurt even voor ze er achter zijn waarom Orka vermoord werd, en Sybille heeft wat verrassingen in petto, maar dit is opnieuw een spannende en ingenieuze aflevering in de reeks, waarin dit keer overigens geen draak te zien is. Maar de serie is slim opgezet, waardoor je elke keer weer geboeid zit te lezen en te kijken waar deze fantasyreeks je nu weer heen brengt.

www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-orde-van-de-drakenridders-24-de-nachten-in-haxinandrie/