De Orde van de Drakenridders 29: De zusters van de wraak

Artikelcode 210929
Ange | diversen

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.
Scenario Ange
Tekeningen De Cock, Looky, Paty, Reis, Ruizgé, Savarese, Vax
Inkleuring Stéphane Paitreau
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463069267

Met de draken komt de chaos, waar alleen maagden immuun voor zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders.

Agnessa is nog maar een kind wanneer ze wordt weggerukt van haar Orde van Drakenridders en naar het Fort wordt gestuurd om een Zuster van de Wraak te worden. Haar lot ligt dan vast: ze gaat dicht bij de draak slapen om zich te laden met zijn energie. Jaren later zal ze zich moeten opofferen om haar vuur te laten ontploffen en het Beest te doden. Maar Agnessa wil niet slapen... en sterven. Ze wil wakker worden... en leven...

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
29 Aug 2022
MOORS MAGAZINE
De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder. In Boek 29, De Zusters van de wraak, wordt het verhaal verteld van het meisje Agnessa, dat nog maar een kind is als ze bij haar Orde wordt weggehaald en bij de Zusters van de Wraak wordt geplaatst.

De Zusters van de Wraak worden ingezet als een draak zo krachtig en sterk is dat de gewone drakenridders, de maagden die speciaal als drakendoder zijn opgeleid, het niet voor elkaar gekregen hebben om de draak te doden – de zusters hebben jaren boven een draak geslapen en zijn opgeladen met diens energie, en als ze bij de betreffende draak zijn aangekomen offeren ze zichzelf op door die energie tot ontploffing te laten komen.

Maar Agnessa wil zichzelf niet opofferen, ze wil leven. Maar na een aantal jaren slapen boven een draak is de wereld veranderd en is de Orde van de Drakenridders gesplitst, wat weer tot extra complicaties leidt.

In dit boek wordt het verhaal van Agnessa door het hoofd van de Orde verteld en door een griffier opgetekend, en elk hoofdstuk in het verhaal wordt door een andere tekenaar getekend, wat in dit geval wel passend is, want waar dit hele verhaal eigenlijk om draait is geschiedschrijving, en hoe die de werkelijkheid kan verdraaien. Dat wordt helemaal aan het einde pas echt goed duidelijk, als we als lezer twee verschillende eindes voorgeschoteld krijgen – twee waarheden waar we uit kunnen kiezen. Maar het is wel duidelijk wie de geschiedenis bepaalt, dat is uiteindelijk altijd de overwinnaar.

Fantasy van de beste soort, want zoals je begrijpt is dit fantasy die onze maatschappij op een bijzondere manier in de spiegel laat zien, waardoor je net even anders tegen zaken aan kunt gaan kijken. Klasse.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-orde-van-de-drakenridders-29-de-zusters-van-de-wraak/