De Orde van de Drakenridders 28: Smokkelaar

Artikelcode 210928
Ange | Roberto Viacava

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.
Scenario Ange
Tekeningen Roberto Viacava
Inkleuring Stéphane Paitreau
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463068888

Met de draken komt de chaos, waar alleen maagden immuun voor zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders.

Tarek, een jonge, verleidelijke smokkelaar die enkel aan geld en vrouwen denkt, komt wederom terecht in een complot dat hem ver te boven gaat. Een complot waar de Orde van de Drakenridders bij betrokken is... en de mooie Sybile, die een grote rol speelde in Tareks verleden en wiens aanwezigheid de toekomst en de moraal van de smokkelaar gaat in vraag stellen... en zijn leven.

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
28 Jul 2022
Moors Magazine
De Orde van de Drakenridders is een fantasystripreeks gebaseerd rond het feit dat waar draken verschijnen chaos en totale verwoesting meteen volgen. Alleen jonge maagden zijn tegen de draken opgewassen, en zij vormen dan ook de Orde van de Drakenridders.

In de reeks volg je steeds één ridder op haar missie, maar de strip gaat over veel meer – over de strijd tussen goed en kwaad, over het maken van de juiste keuzes, over vriendschap en verraad en nog veel meer.

In boek 28 volgen we Tarek, een jonge smokkelaar die al eerder te maken heeft gehad met een van de drakenridders, de mooie Sybile, die in een vorig verhaal door hem vrijgekocht werd. Hij komt haar nu opnieuw tegen terwijl hij zich in de nesten heeft gewerkt in een complot waar ook de drakenridders mee te maken hebben.

Voor Tarek betekent het dat hij de juiste keuzes zal moeten maken, en dat doet hij dan ook, want achter de ruwe bolster schuilt een eerlijke kerel, die allergisch is voor onrecht, en dus volgt hij dezelfde route als Sybile. Ik geef hier verder niet te veel van het verhaal prijs, dat zich voor een groot deel in de woestijn afspeelt, maar het zit als altijd weer bijzonder goed in elkaar, en het is als elk echt goed fantasy- of sf-verhaal een spiegel van onze hedendaagse maatschappij, waar je via een ingenieus fantasyverhaal een blik vanuit een onverwachte hoek op geboden wordt. Klasse.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-orde-van-de-drakenridders-28-smokkelaar/