Nils 03: De Levensboom

€19,95
Artikelcode 214113
Jérome Hamon | Antoine Carrion

Nils is een sprankelende ecologische saga (in 3 delen) die zich situeert tussen de Noordse mythologie en de werken van Miyazaki.
Scenario Jérome Hamon
Tekeningen Antoine Carrion
Inkleuring Antoine Carrion
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463067010

Volgens oude legendes bestaat er een tweede wereld voorbij de materiële. Een schimmenrijk bevolkt door schitterende wezens zonder wie onze wereld niet kan bestaan. Toen de eens zo vruchtbare noordelijke gebieden veranderden in dorre woestijnen, lagen deze legendes bijgevolg opnieuw op de lippen en werden de ogen weerom naar boven gericht, naar de oude Goden...

Samen met zijn vader probeert Nils, een jongen in de bloei van zijn jeugd, het mysterie op te helderen. Hij moet Yggdrasil vinden, de levensboom die de negen werelden met elkaar verbindt. Enkel zo kan hij de Elementalen redden. Zijn vriendin Alba trekt naar het koninkrijk Cyan om de vijand neer te slaan. De zoektocht zal zijn leven overhoophalen...

Nils is een sprankelende ecologische saga (in 3 delen) die zich situeert tussen de Noordse mythologie en de werken van Miyazaki.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
Nils is een ongrijpbare, driedelige strip over ecologie, die Scandinavische mythologie combineert met Japanse verhalen en daar een geheel eigen fantasywereld van maakt. Parallelle werelden spelen daarin een rol, dictatoriale koningen en godinnen. En dan zijn er de vuurvliegjes, de kleine natuurgeesten, die essentieel blijken te zijn voor het voortbestaan van de mens.

Nils is de jongen die de wereld moet redden. Hij heeft een paar bijzondere krachten, en hij wordt van verschillende kanten geholpen, al weet je nooit helemaal zeker wie er vriend of vijand is in dit gecompliceerde verhaal, dat je gerust twee keer kunt lezen om alle finesses tot je door te laten dringen.

Ondertussen kun je je overigens uitgebreid vergapen aan het fenomenaal mooie tekenwerk, want dat is echt zeldzaam fraai. Kijk alleen maar eens naar de paginagrote wolf die door een van de godinnen gecreëerd werd om de mensen aan te vallen, dat is toch van een huiveringwekkende schoonheid?
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/nils-deel-3-de-levensboom/