Moordenaar op maat 04: Gruwlijke geliefden

Artikelcode 214014
Wilfrid Lupano | Yannick Corboz

Twee cynische rijkaards nemen een onschuldige jongen onder hun hoede met maar één doel: een publieksvijand van hem te maken! Compleet verhaal in 4 delen.
Scenario Wilfrid Lupano
Tekeningen Yannick Corboz
Inkleuring Sebastién Bouët
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067812
ISBN Softcover 9789463067829

De kunst van de wraak...

Parijs, 1900. Victor heeft uiteindelijk Lena gered, die hij eerst wilde vermoorden als wraak op Alec. Maar hoe moet hij nu zijn vroegere mentor straffen? Het antwoord is misschien te vinden in een brief die hij heeft achterovergedrukt bij zijn nieuwe kennissen: een stel revolutionairen dat het beroemde Elektriciteitspaleis in de lucht wil laten vliegen. En dat net terwijl, naar aanleiding van de Expositie, de debatten over de moderniteit hoog oplaaien in de Lichtstad.

Wilfrid Lupano (Alim de leerlooier, De Engelsman die niet van vuurwapens houdt, Krasse knarren, Het rechte pad) en Yannick Corboz vertrekken vanuit sociologische en humanistische beschouwingen om ons een boeiend en meeslepend verhaal te vertellen, waarvan het eerste deel verschillende prijzen won.

Moordenaar op maat is een compleet verhaal in 4 delen

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

b
09 Feb 2022
Bunt Blogt
In deel 4, Gruwelijke geliefden, volgt de ontknoping, met de uiteindelijke confrontatie tussen Viktor en Alec. Je zou kunnen zeggen dat Alec alles in gang heeft gezet en dat Viktor alles te danken of te wijten heeft aan Alec. Viktor ziet het kwaadaardige, het duistere van Alec en dat wil hij hem zeker betaald zetten.
Afgerond

De plot zit goed in elkaar en alle lijntjes worden netjes afgehecht. Aan het eind van deel 4 heb je het idee dat alles ook echt afgerond is. Misschien is me dat allemaal net iets te netjes, komen te veel dingen op hun pootjes terecht. Dan sluipt er iets zoets in het verhaal, wat het in al die delen niet heeft gehad. Van mij had het toch nog iets meer mogen knarsen, vooral ook omdat Wilfrid Lupano steeds oog heeft gehad voor de rafelranden.

De tekeningen blijven goed, maar het lijkt wel of er in deel 4 enige haast in geslopen is. Op sommige pagina's heeft Yannick Corboz de decors wat eenvoudiger gehouden en zijn er minder detailleringen in de tekeningen aangebracht. Misschien zit daar een bedoeling achter, maar ik heb de indruk dat er op die pagina's minder te zien is, er minder uitgepakt is, er minder blijk is van aandachtig tekenwerk.

Moordenaar op maat is een interessante serie, omdat die een blik geeft in een andere tijd, op een manier die me historisch juist lijkt. De personages in het verhaal zijn boeiend, het verteltempo is hoog genoeg en het gegeven is niet alledaags. De vier delen heb ik met plezier gelezen.
teunisbunt.blogspot.com/2021/11/moordenaar-op-maat-deel-3-en-4-lupano.html
h
10 Jan 2022
Holly Moors, Moors Magazine
Moordenaar op Maat is een stripverhaal in vier delen. In het eerste deel zagen we hoe de stinkend rijke cynicus Alec in het decadente Wenen van 1900 het arme straatschoffie Victor onder zijn hoede neemt om er stapje voor stapje al manipulerend een moordenaar op maat van te maken. In deel 2 zagen we hoe Victor tot wanhoop gedreven wordt, wraak wil nemen en zo steeds verder in de problemen komt.<br />
<br />
In de delen 3 en 4 volgen we Victor en Klement, de voormalige vriend van Alec, die in eerste instantie meehielp met de manipulaties om van Victor een moordenaar te maken, en die zelf kreupel is geworden nadat hij door Victor beschoten is, naar Parijs, waar Alec verblijft in verband met de Wereldtentoonstelling.<br />
<br />
Victor wil nog steeds wraaknemen op zijn voormalige mentor, maar hij ontpopt zich in Parijs tot een uitstekende detective en spion, die een paar opmerkelijke ontdekkingen doet – Alec blijkt niet alleen in Parijs om de wereldtentoonstelling te bewonderen, hij blijkt contacten te hebben met anarchisten die van plan zijn het Electriciteitspaleis op te blazen. Is Alec een anarchist die de moderne tijd een halt wil toeroepen of is hier iets geheel anders aan de hand?<br />
<br />
De twee boeken deel 3 en 4 vormen samen één mooi afgesloten verhaal dat bijzonder goed in elkaar zit – als lezer wordt je eigenlijk voortdurend op het verkeerde been gezet terwijl aan het eind van het verhaal alles perfect op zijn plek valt. Het is wel een verhaal met vooral verliezers.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/moordenaar-op-maat-deel-3-en-4/