Alim de leerlooier 01: Het geheim van de zee

Artikelcode 210101
Wilfrid Lupano | Virginie Augustin

Alim en zijn dochter Bul doen een ontdekking die het officiële geloof in hun stad Bramhalem doet wankelen. Een spannend en bij vlagen grappig avontuur in 4 delen.
Scenario Wilfrid Lupano
Tekeningen Virginie Augustin
Inkleuring Genevieve Penloup
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058852120

Alim heeft een nederig beroep. Hij is leerlooier, hij behoort tot geen enkele kaste. Hij is eigenlijk helemaal niets. Op de avond dat de feesten beginnen in Bramhalem moet hij een enorme roofvis van het strand halen. In de ingewanden van het monster doet hij een ontdekking die het orthodoxe geloof van zijn stadsgenoten op zijn grondvesten zal laten trillen. Zijn ontdekking is zo bizar dat zijn leven onmiddellijk gevaar loopt. Maar voordat hij goed kan bedenken wat hij moet, heeft zijn dochtertje Bul hem in grote problemen gebracht.

Virginie Augustin geeft met een wonderbaarlijk lichte toets vorm aan de parabel van Wilfrid Lupano waarin hij religieuze verdwazing aan de kaak stelt.

Alim de leerlooier, geschreven door Wilfrid Lupano (De Engelsman die niet van vuurwapens houdt, Het rechte pad, Krasse knarren), is een compleet verhaal in vier delen.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen