Marshal Bass 08: De trieste en eenzame dood van Mindy Maguire

€19,95
Artikelcode 214048
Darko Macan | Igor Kordey

Deze rauwe western volgt het spoor van de eerste zwarte Amerikaanse marshal. De geschiedenis van River Bass, die zich afspeelt tijdens de woeligste jaren van het wilde westen, vertelt het verhaal van een erg eenzame held.
Scenario Darko Macan
Tekeningen Igor Kordey
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789464840179

River Bass, de eerste Afro-Amerikaanse marshal, doorkruist de woeste Amerikaanse vlakte voor een klopjacht... op een vrouw, die hij moet arresteren om haar leven te redden!

Niemand weet waarom Mindy Maguire "Skunk" Bernhardt heeft vermoord voor ze naar het indianengebied vluchtte, en het kan niemand iets schelen ook… Behalve de mannen van Dryheave, die haar genadeloos achternazitten zolang de drank maar rijkelijk blijft vloeien. Mindy's enige overlevingskans is dat Marshal Bass haar als eerste vindt...

Ieder deel van Marshal Bass is een afgerond verhaal.

Deze titel verschijnt ook als luxe Collectors Edition met dossier en gesigneerde prent.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
05 Oct 2023
Sprokkels en brokkels
De avonturen van Marshal Bass (aka Bass Reeves, de eerste zwarte sheriff) behoren voor ons tot de beste westernverhalen van de laatste jaren. Dit nieuwe album is een van de betere uit de reeks.
De Marshal Bass-fans onder ons zullen zich nog herinneren dat er op het einde van album 7 een intiem moment tussen miss en mister Bass verstoord werd door de melding dat Mindy Maguire Bernhardt de Stinker had vermoord.
Het stadje Dryheave, Arizona, staat helemaal op zijn kop door dit voorval. Zonder enig voordeel van de twijfel wordt Mindy door de plaatselijke sheriff beschuldigd van moord. Meteen wordt er een klopjacht naar haar georganiseerd. Madame Cleo, de plaatselijke bordeelhoudster, twijfelt sterk aan de versie van de sheriff en vraagt Marshal Bass Mindy te vinden voor de sheriffs “posse” dat doet en haar toch een kans op een proces te geven. Tijdens zijn zoektocht krijgt Bass onverwacht gezelschap van Cameron Defoe, broer van de bendeleider die hij in deel 1 “Black and white” neerknalde. Samen vinden ze Mindy. Tot Bass’ verwondering is Defoe niet uit op wraak maar bloeit er iets tussen die laatste en Mindy. Hij stelt zelfs voor om Mindy te laten gaan. Bij een gevecht met een Lakota-krijger, die al eerder de sheriffs “posse” uitmoordde, wordt Defoe met een gifpijl gedood. Terwijl ze hem begraven komt Bass op het idee om Mindy haar vrijheid terug te geven. In zijn versie is Mindy geraakt door een giftige pijl en gek geworden, triest en eenzaam gestorven en begraven in indianengebied.
Het plotse opduiken van een drankverslaafde indiaan, de running gag van geboefte dat zich te pas en te onpas uit schrik voor Bass komt aangeven in ruil voor een maaltijd in Fort Wayne, zorgen voor een humoristische noot in het scenario.
Er zijn ook diepere lagen in het verhaal. Zo stemt de mijmering van Bass over zijn vrijheid als zwarte sheriff tot nadenken: “Vrijheid is niks op zichzelf. Het is niet omdat we vrij zijn dat we meer gerespecteerd worden dan vroeger”.
Niet alleen lof voor het scenario van Macan, maar ook bloemen voor de eigen, unieke tekenstijl van Kordey en dito inkleuring. De voor zich sprekende karakterkoppen, het spelen met donkere en heldere pagina’s en de klassieke dubbele landschapspagina, creëren een typische Marshal Bass-sfeer. (HV)

https://sprokkels-en-brokkels.be/2023/07/31/marshal-bass-8-de-trieste-en-eenzame-dood-van-mindy-maguire-striprecensie/