Marshal Bass 07: Master Bryce

€19,95
Artikelcode 214047
Darko Macan | Igor Kordey

Deze rauwe western volgt het spoor van de eerste zwarte Amerikaanse marshal. De geschiedenis van River Bass, die zich afspeelt tijdens de woeligste jaren van het wilde westen, vertelt het verhaal van een erg eenzame held.
Scenario Darko Macan
Tekeningen Igor Kordey
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463068895

De familie Bass beleeft een gelukkige tijd, er wordt gefeest, herinneringen worden opgehaald… Maar het verhaal dat iedereen wil horen is dat van Marshal Bass, toen hij nog onder het bevel stond van de vreselijke Master Bryce. Het verhaal van de dag waarop alles anders werd, en River Bass de man werd die we intussen kennen: de allereerste Afro-Amerikaanse marshal.

Ieder deel van Marshal Bass is een afgerond verhaal.

Deze titel verschijnt ook als luxe Collectors Edition met dossier en gesigneerde prent.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
28 Jul 2022
Moors Magazine
De stripreeks rond Marshal Bass, de allereerste zwarte hulpsheriff, wordt met elk album beter en realistischer. In deel 7, Master Bryce, draait het vooral om een paar flashbacks, herinneringen die terugkomen tijdens een etentje dat River Bass en zijn familie geven. Het begint al als de kinderen van meneer Washington Beef willen horen hoe het in de oorlog was – we krijgen dan een paar gruwelijke realistische bladzijden te zien die diepe indruk maken.

Daarna krijgt Bass de vraag waarom iedereen hem River noemt, en dan volgt een flashback die bijna de hele rest van het album inneemt, over de tijd dat Bass nog de persoonlijke slaaf was van Bryce Bass en dat hij weddenschappen afsloot omdat hij meer dan vijf minuten onder water kon blijven. Master Bryce blijkt een enorme hufter te zijn, die niet alleen Rivers vriendinnetje verkracht, maar die met behulp van River ook een zwendel opzet waar River uiteindelijk onverwacht als vrij man uit zal komen.

Maar voor het zover is gaat er erg veel mis, waarbij Bryce zich van zijn allerslechtste kanten laat zien, en River voor eens en altijd zijn conclusies trekt. Een boek waarin je heftig geconfronteerd wordt met de rauwe realiteit van oorlogen, en de rauwe realiteit van slavernij. De tekenstijl van Igor Korbey sluit naadloos aan op het scenario van Darko Macan, terwijl de inkleuring van Nikola Vitkovic het helemaal afmaakt. Geen verhaal voor tere zieltjes, maar wel een ijzersterke realistische westernstrip die verder gaat dan andere strips in dat genre.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/marshal-bass-7-master-bryce/