Marshal Bass 06: Los Lobos

€19,95
Artikelcode 214046
Darko Macan | Igor Kordey

Deze rauwe western volgt het spoor van de eerste zwarte Amerikaanse marshal. De geschiedenis van River Bass, die zich afspeelt tijdens de woeligste jaren van het wilde westen, vertelt het verhaal van een erg eenzame held.
Scenario Darko Macan
Tekeningen Igor Kordey
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463067539

Het leven van Marshal Bass zou vast eenvoudiger zijn als hij zich enkel druk hoefde te maken over bandieten! Maar af en toe moet hij zich ook met zijn eigen familie bemoeien. Terwijl hij probeert zijn vrouw terug te vinden, die hem heeft verlaten voor de rijke veehouder Don Vega, merkt hij dat de brutale bende van Los Lobos hem is voorgegaan. Hun aanvoerder, Joaquin, de broer van Don Vega zelf, maakt zelfs een dochter van Bass het hof. Terwijl er een huwelijk in de lucht hangt dreigt er een genadeloze confrontatie tussen Bass en de schurken van Los Lobos.

Ieder deel van Marshal Bass is een afgerond verhaal.

Snelle bestellers krijgen er tevens GRATIS een A3-Kunstdruk bij cadeau. OP=OP!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
21 Sep 2021
Moors Magazine
Marshal Bass is een stripreeks die losjes is gebaseerd op het werkelijke leven van de eerste zwarte US Marshal, die niet alleen met racisme te maken kreeg maar ook met vele andere vormen van tegenwerking.

De River Bass van de stripreeks heeft niet alleen te maken met bandieten. Hij probeert ook zijn eigen familie terug te vinden. Zijn vrouw heeft hem verlaten voor een rijke veehouder, Don Vega, maar net op het moment dat hij haar op het spoor is ontdekt hij dat een bende rondtrekkende bandieten, Los Lobos, ook op weg is naar de ranch van Don Vega.

Extra probleem daarbij is dat de psychopathische leider van de bende, Joaquin, de broer van Don Vega is, en dat hij zijn oog heeft laten vallen op een jonge dochter van Bass, een kind nog.

Bass raakt, zoals steeds, serieus in de problemen, en staat op een bepaald moment zelfs tot aan zijn nek ingegraven in de grond terwijl Joaquin paarden over hem heen laat draven.

Het Wilde Westen wordt in deze strip bepaald niet mooier voorgesteld dan ze was, er wordt ook niks geromantiseerd, en de tekenstijl sluit daar mooi bij aan – hier wordt niks mooier gemaakt dan het is.

Bij elk nieuw verhaal lijkt de strip overigens nog beter te worden, alsof de makers er steeds meer in groeien en steeds meer van hun hoofdrolspeler gaan houden. Klasse!