Marshal Bass 06: Los Lobos

€19,95
Artikelcode 214046
Darko Macan | Igor Kordey

Deze rauwe western volgt het spoor van de eerste zwarte Amerikaanse marshal. De geschiedenis van River Bass, die zich afspeelt tijdens de woeligste jaren van het wilde westen, vertelt het verhaal van een erg eenzame held.
Scenario Darko Macan
Tekeningen Igor Kordey
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463067539

Het leven van Marshal Bass zou vast eenvoudiger zijn als hij zich enkel druk hoefde te maken over bandieten! Maar af en toe moet hij zich ook met zijn eigen familie bemoeien. Terwijl hij probeert zijn vrouw terug te vinden, die hem heeft verlaten voor de rijke veehouder Don Vega, merkt hij dat de brutale bende van Los Lobos hem is voorgegaan. Hun aanvoerder, Joaquin, de broer van Don Vega zelf, maakt zelfs een dochter van Bass het hof. Terwijl er een huwelijk in de lucht hangt dreigt er een genadeloze confrontatie tussen Bass en de schurken van Los Lobos.

Ieder deel van Marshal Bass is een afgerond verhaal.

3 reviews

4 sterren op basis van 3 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
We zitten in het jaar 1877, in Arizona, VS. Marshal Bass Reeves moet zijn vrouw, Bathsheba, terugvinden, die hem verlaten heeft voor een rijke rancher. Aan zijn zijde heeft hij een gevangene ter waarde van 25$ bij, maar die wordt bevrijd door zijn bende, Los Lobos. Dat zijn anarchistisch-communistische paria’s waarvan de leider, Joaquin, meedogenloos is. Hij stuurt zijn team naar La Paloma, de boerderij van zijn broer, Don Vega, met wie Bathsheba Bass haar leven heeft heropgebouwd. Het binnendringen en de inbeslagneming van goederen en personen verloopt bijzonder gewelddadig en snel.

Los Lobos is alweer het zesde deel van Marshal Bass. De creatieve tandem is ongewijzigd sinds 2017: Darko Macan voor het scenario en Igor Kordey voor het tekenwerk. De serie heeft zich gevestigd als een succesvolle western, die de laatste jaren een opleving en hernieuwde belangstelling heeft gekend. Hoewel zij trouw blijven aan de voorgeschreven codes, proberen de auteurs te vernieuwen, te beginnen met de ontwikkeling van het hoofdpersonage: River Bass is een bevrijde slaaf; hij is soldaat, zwerver en boer geweest, voordat hij de eerste Afro-Amerikaanse sheriff werd. De raciale kwesties en de moeilijke relatie met de wet worden aangedikt.

Los Lobos speelt zich af in de hacienda van Don Vega, een uitdaging voor een genre dat zijn topografie ontleent aan het buitenleven, dat vaak dor en vijandig is. Het verhaal is zorgvuldig opgebouwd, de hoofdrolspelers zitten goed in elkaar en de realistische tekenstijl van Kordey dragen volledig bij aan de volledige beleving van het verhaal. De tegenpool Joaquin, een vermoeide revolutionair die zijn tegenstanders graag tot aan hun nek begraaft, slaagt er zonder moeite in de mensen hem te laten haten, zonder over te komen als karikatuur.

Kortom, dit deel, zonder de geest van de saga te verstoren of de stijl op te schudden, biedt een solide plot, een dosis bloedvergieten en nobele gevoelens, onuitsprekelijke schurken en door het leven beschadigde individuen. Het brengt diegenen aan het licht die gewoonlijk in de schaduw worden gehouden, wat een kwaliteit op zich is. Wie genoten heeft van de vorige vijf albums kan zonder aarzelen naar dit nieuwe Marshal Bass avontuur snellen. Een heerlijke strip!

https://www.instagram.com/deboekenman/
c
28 Nov 2022
Cutting Edge
De zwarte sheriff Marshal Bass heeft het niet gemakkelijk. Ook in dit zesde deel krijgt hij meer klappen dan hem lief is. Hij gaat op zoek naar zijn ex-vrouw die ondertussen getrouwd is met een mexicaanse rancher. Maar als diens broer, leider van een bende, binnenvalt, gaan alle poppetjes aan het dansen. De hyperrealistische tekenstijl past goed bij deze harde western vol met karakterkoppen en kleurrijke figuren. Zeker een aanwinst in het genre. (Pep)

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/10051/ces-stripfax-augustus-2021/
m
21 Sep 2021
Moors Magazine
Marshal Bass is een stripreeks die losjes is gebaseerd op het werkelijke leven van de eerste zwarte US Marshal, die niet alleen met racisme te maken kreeg maar ook met vele andere vormen van tegenwerking.

De River Bass van de stripreeks heeft niet alleen te maken met bandieten. Hij probeert ook zijn eigen familie terug te vinden. Zijn vrouw heeft hem verlaten voor een rijke veehouder, Don Vega, maar net op het moment dat hij haar op het spoor is ontdekt hij dat een bende rondtrekkende bandieten, Los Lobos, ook op weg is naar de ranch van Don Vega.

Extra probleem daarbij is dat de psychopathische leider van de bende, Joaquin, de broer van Don Vega is, en dat hij zijn oog heeft laten vallen op een jonge dochter van Bass, een kind nog.

Bass raakt, zoals steeds, serieus in de problemen, en staat op een bepaald moment zelfs tot aan zijn nek ingegraven in de grond terwijl Joaquin paarden over hem heen laat draven.

Het Wilde Westen wordt in deze strip bepaald niet mooier voorgesteld dan ze was, er wordt ook niks geromantiseerd, en de tekenstijl sluit daar mooi bij aan – hier wordt niks mooier gemaakt dan het is.

Bij elk nieuw verhaal lijkt de strip overigens nog beter te worden, alsof de makers er steeds meer in groeien en steeds meer van hun hoofdrolspeler gaan houden. Klasse!