Er was eens... De Mens 05: De 100-jarige Oorlog

Artikelcode 502005
Gaudin | Minte | Barbaud

'Er was eens... de mens' is gebaseerd op de populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé.
Scenario Jean-Charles Gaudin
Tekeningen Jean Barbaud, Minte
Inkleuring Afroula Hadjiyannakis
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463066778

De stripadaptatie van de tekenfilmserie van Albert Barillé!

Duik in de fascinerende geschiedenis van de mensheid, verteld door de geleerde Maestro, in gezelschap van Pieter, Pieternel, Dik en de dolkomische Naarling en Dwerg. Een speelse manier om de geschiedenis te bestuderen, voor nieuwe generaties en nostalgische volwassenen!

In de Honderdjarige Oorlog staat het Franse rijk tegenover dat van Engeland. Deze periode wordt gekenmerkt door de pest en door gevechten zoals de Slag bij Crécy en de Slag bij Poitiers. En ondertussen werken onze sympathieke helden aan een toekomst door hun handel op te zetten en te strijden aan de zijde van Jeanne d’Arc…

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

c
16 Jun 2021
Coole Suggesties
De strips van Er Was Eens… De Mens nemen je mee naar een bijzondere wereld, waar informatie en vermaak letterlijk hand in hand gaan. Je kent misschien wel de tekenfilmserie, die zo’n vijftig jaar geleden is gemaakt… welnu, de avonturen van Maestro en zijn vrienden kun je afbeelding voor afbeelding beleven in de hippe stripreeks! De illustraties zijn helemaal van deze tijd, hoewel de basis zonder twijfel terug te voeren is aan die alom bekroonde tekenfilmserie. In deze comic doe je een stapje terug in de tijd, naar de periode van de 80-jarige oorlog (1568 – 1648). Hierbij merk je overigens duidelijk dat deze vertelling van origine uit Frankrijk komt: alle informatie draait om het Franse standpunt, inclusief de kastelen, ridderuitrusting en ga zo maar door. Dat doet natuurlijk niets af aan de informatie over deze periode, die afwisselend in het verleden afspeelt (verteld door Maestro) en deels in het heden, wanneer onze jeugdige helden zich uitleven op een thema-festival over deze periode. Bleef de tijd mee met Pieter en Pieternel, Dikkie en het bijzondere duo Naarling en Dwerg – en leer tussendoor van alles over de 100-jarige oorlog, van de Slag bij Crecy tot de Slag bij Poitiers, de invloed van de Pest, de opkomst van de handel en natuurlijk Jeanne d’Arc!

https://www.coolesuggesties.nl/avontuurlijke-strips/
9
16 Jun 2021
9e Kunst
Het verhaal van de 100-jarige oorlog verteld aan de hand van de bekende figuren van Albert Barillé. Met veel humor wordt ingezoomd op één van de bekendste oorlogen in de geschiedenis van de mensheid. Er valt veel te leren en te lachen voor het jeugdige publiek voor wie dit bedoeld is. Enig minpuntje zijn de tekeningen en dan vooral de decors: die lijken zonder enige menselijke tussenkomst gegenereerd geweest zijn door achtergrondBOT.

https://9ekunst.nl/2021/02/06/12119/