Er was eens... De Mens 01: De prehistorie

Artikelcode 502001
Gaudin | Minte | Barbaud

Er was eens... de mens is gebaseerd op de populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé.
Scenario Jean-Charles Gaudin
Tekeningen Jean Barbaud, Minte
Inkleuring Afroula Hadjiyannakis
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463062060

Er was eens de mens is een populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé. Het was meteen een groot succes, dat ook de daaropvolgende generaties bleef boeien. Dit eerste deel onderzoekt de oorsprong van de mens in de prehistorie. Maak (opnieuw) kennis met meester Maestro, de Dwerg, Pieter, Pieternel, de Dikke, Dikkie, Pietertje en de Naarling terug in deze getrouwe verstripping van het origineel.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
18 Jan 2022
StripInfo.be
De tekenfilms van Barillé, voor een deel onder ons, best bekend. Maestro, de witharige baardman en professor, heeft ons veel geleerd. Deze reeks is de strip-adaptatie van die tekenfilmreeks. En deze cyclus gaat over de mens, onze afkomst en geschiedenis. Dit deel is het begin, met andere woorden de prehistorie.

Het begint met de big bang en bijgevolg duurt het een paar pagina's voor we aan de eerste aapachtige voorouders zijn van de mens. Maar dan krijgen we het vuur, de werktuigen,... de stap voor stap ontwikkeling naar de moderne mens. Het gaat niet altijd van een leien dakje, maar deze reeks heeft al altijd een humoristisch element gehad en waar beter dan in de mislukking. Het slaagt er dan ook goed in om ondanks de wetenschappelijke en ernstige basis, het luchtig en plezant te houden.

De tekenstijl sluit daar op aan. Niet al te serieus en cartoonesk maar wel duidelijk en vlot. Je hebt dan ook nooit het gevoel dat er te veel verteld wordt, ondanks de hoeveelheid informatie dat er gedeeld wordt. Neen, dit wordt in een aangenaam ritme weergegeven en verteld.

In het kort: De toon zit goed voor jong en oud